Musorujsag
Élő Eredmények

Mourinho: Az vagy, aki vagy, a jó és a rossz dolgokkal együtt

Mourinho: Az vagy, aki vagy, a jó és a rossz dolgokkal együtt

m4sport.hu/daily mail
Először állt nyilvánosság elé a Tottenham új vezetőedzőjeként José Mourinho, aki első sajtótájékoztatóján nem feledkezett meg elődjéről sem.

José Mourinho közel egy év „szabadság” után állt újra munkába és állítása szerint tanult a Manchester Unitednél elkövetett hibáiból. A sajtótájékoztatón szerénynek jellemezte magát és elmondta, a DNS-e változatlan, de néhány módszerén változtatni fog, hogy a legjobbat hozhassa ki játékosaiból. A Vörös Ördögöktől azután menesztették a portugál szakembert, hogy komoly nézeteltérésbe keveredett a csapat kulcsfontosságú labdarúgójával, Paul Pogbával, majd elveszítette futballistái és az ügyvezető alelnök, Ed Woodward bizalmát is.

„Az vagy, aki vagy, a jó és a rossz dolgokkal együtt. Tudom, hogy követtem el hibákat a karrierem során, de elég alázatos vagyok ahhoz, hogy megpróbáljam elemezni ezeket a dolgokat. Ennek az egyik fontos alapelve, hogy soha nem hibáztatok mást” – beszélt magáról a Special One, majd hozzátette, amikor nem győz, akkor nem boldog, és aki elégedett egy elveszített mérkőzés után, annak nagyon nehéz a pályafutása bármelyik pillanatában győztesnek lenni.

Új játékoskeretével kapcsolatban elárulta, nincs szüksége új igazolásokra, a jelenlegi együttest kell jobban megismernie: „Jól ismerem őket, de addig nem ismerhetsz senkit elég jól, ameddig nem találkozol vele. Mondtam nekik, hogy miattuk jöttem ide.”

A portugál három és fél évre írt alá új klubjához, de első sajtótájékoztatóján nem felejtett el elődjéről, Mauricio Pochettinóról sem ejteni néhány szót: „Gratulálok neki az elvégzett munkához. Ez a klub mindig az otthona lesz, az ajtó mindig nyitva áll számára. Hamarosan újra boldog lesz és talál magának egy másik csapatot.”

A Tottenham játékstílusáról elárulta, alapjaiban véve nem akar rajta változtatni, megpróbál részleteket hozzáadni, de igazodni fog a klubkultúrához és a játékosokhoz.

Arra a kérdésre, hogy szerinte az elveszített Bajnokok Ligája-döntő vezetett-e az edzőváltáshoz, azt felelte: „Nem tudom, még soha nem veszítettem el BL-döntőt, de nem lehet könnyű.”

A Spurs jelenleg a Premier League tabellájának 14. helyén áll, erre reagálva beszélt a jövőről az 56 éves vezetőedző: „A mostani szezonban nem tudunk bajnokok lenni, a következőt nem mondom, hogy meg fogjuk nyerni, de meg tudjuk.”

Mourinho 15 millió fontos fizetésével a második legjobban kereső vezetőedző lett régi riválisa, Pep Guardiola (20 millió font) mögött és szerződése alapján a 2022/2023-as szezon végéig marad a Tottenhamnél, amelynek kötelékében szombaton a West Ham otthonában mutatkozik be a kispadon.

Borítókép: José Mourinho a Tottenham edzésén (Fotó: twitter.com/spursofficial)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A „Soha, de soha”-klub és az újfiú, José Mourinho
José Mourinho szerda óta a londoni Tottenham Hotspur menedzsere. Az utóbbi hetek, hónapok fejleményeit figyelve a bejelentés nem meglepő, ugyanakkor, ha azt vesszük figyelembe, hogy a portugál szakember pár éve azt nyilatkozta, „soha nem leszek a Tottenham edzője”, akkor már pikánsabb a történet.
Külföldi futball
Aki mer, az nyer? Pochettino kirúgásának és Mourinho kinevezésének háttere
A Premier League Mourinho-függősége váratlan fejezettel toldotta meg a portugál karrierjét, aki Chelsea és a Manchester United után a Tottenhamnél tesz kísérletet arra, hogy bebizonyítsa, még mindig ő a Special One Angliában. Mindezt egy olyan új környezetben kell megtennie, amiben megvan a kockázata, hogy a klub és az edző számára egyszerre jelent majd visszalépést.
Külföldi futball