Musorujsag
Élő Eredmények

Hazard: Conte és Sarri edzései sokkal kevésbé voltak szórakoztatóak

Hazard: Conte és Sarri edzései sokkal kevésbé voltak szórakoztatóak

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Real Madrid támadója, Eden Hazard elárulta, mi a különbség a két olasz tréner és Zinédine Zidane edzései között, s miben rejlik a francia tréner titka.

A belga varázsló a nyáron a Chelsea-től igazolt a Realba, ahol saját bevallása szerint sokkal jobban élvezi az életet, amiben nagy szerepe van a francia mester edzésmódszereinek.

Hazard hét szezont töltött Londonban, ez idő alatt hét edzővel dolgozott együtt, köztük két olasszal, Antonio Contéval és Maurizio Sarrival, akiknek tréningjei sokkal monotonabbak voltak, mint Zidane foglalkozásai.

„Az edzések mindig a labdával folynak” – idézi a Real hetesét a Goal a L’Equipe-re hivatkozva.

„Amikor olaszokkal hoz össze a sors, mint engem Contéval és Sarrival, sokkal kevesebb mókában van részed, minden rettentően be van állítva.”

Ennek azért az előnyeit is élvezhette az egykori csapattársa szerint igencsak lusta belga, aki az előző szezonban fizikailag is remek formában volt, egyszerűen megállathatatlan volt a pályán – a Premier League-ben 37 bajnokin 16 gólt és 15 asszisztot jegyzett.

Mikor arra kérték, hasonlítsa össze Sarri és Zidane vezetési stílusát, így felelt: „Nehéz összehasonlítani. Számomra Zidane miatt volt vonzó a Real, és tudtam is azonosulni vele. Lenyűgöz engem, és még van valami furcsa hatalma is van felettem. A 2016-os Európa-bajnokság alatt azt mondta nekem, »Jó lenne, ha Madridba jönnél«. És ha Zidane hív, nehéz nemet mondani. Imádja a játékosait és azt érzed, hogy az öltözőben mindenki boldog, hogy ő a csapat edzője. Ő, aki az én gyerekkori idolom. Emlékszem, néztem a játékát a televízióban és elbűvölt, varázslatos volt.”

Annak ellenére, hogy remekül érzi magát Madridban, Hazard egyelőre nem villog új klubjában, 11 tétmeccsen mindössze egyszer volt eredményes, amiben nagy szerepe lehet, hogy hét kiló túlsúllyal érkeztt meg a nyári edzőtáborba, s még mindig nem érte el a topformáját.

 

További tartalmak