Musorujsag
Élő Eredmények

Klinsmann lesz a Hertha edzője – hivatalos

mti
A szezon végéig Jürgen Klinsmann irányítja vezetőedzőként a német labdarúgó-bajnokságban 15. helyen álló Hertha BSC-t; a fővárosi klub hivatalosan is megerősítette a Bild című német napilap értesüléseit.
Jürgen Klinsmann (Fotó: EPA/Armando Babani)

A Hertha közleményben jelentette be szerdán délelőtt, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a horvát Ante Coviccsal, aki július 1. óta irányította a csapatot. Covic vezetésével a berlini együttes sorozatban négy bajnokiját veszítette el – legutóbb vasárnap Augsburgban kapott ki 4-0-ra -, és 12 forduló alatt csak 11 pontot gyűjtött.

A Hertha vezetősége és a szurkolók egyformán a címvédő Bayern Münchentől november elején menesztett Niko Kovacot szerették volna vezetőedzőnek, ő azonban egyelőre pihen, így az idény végéig az 55 éves Klinsmann – aki november eleje óta tagja a Hertha felügyelőbizottságának – kap lehetőséget.

A játékosként világ- és Európa-bajnok Klinsmann edzőként a Bayern Münchent is irányította korábban, 2004 és 2006 között szövetségi kapitánya volt a német válogatottnak, majd 2011-től 2016-ig az Egyesült Államok nemzeti csapatát vezette.

A Hertha szombaton a Borussia Dortmundot fogadja a Bundesliga 13. fordulójában.

További tartalmak