Musorujsag
Élő Eredmények

Luis Enrique: Nem akarok olyan emberrel együtt dolgozni, aki képes erre

Luis Enrique: Nem akarok olyan emberrel együtt dolgozni, aki képes erre

MTI
Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott visszatérő szövetségi kapitánya hűtlennek tartja volt kollégáját és elődjét, Robert Morenót, ezért nem számít rá a szakmai stábjában.

Luis Enrique a szerdai sajtótájékoztatón elmondta: egyedül ő a felelős azért, hogy a segítői között ezúttal nem jutott hely Robert Morenónak. A szakember elmondta: a saját házában fogadta Morenót, aki arról tájékoztatta, hogy ő akarja vezetni a spanyolokat a jövő évi Eb-n, azt követően pedig nagyon szívesen dolgozik ismét a beosztottjaként.

„Megértem, hogy becsületesen dolgozott a válogatottal edzőként, és azt is, hogy vannak ambíciói, de számomra ez hűtlenség volt. Én soha nem tennék ilyet, és nem akarok a stábomban olyan emberrel együtt dolgozni, aki képes erre” – mondta Luis Enrique. „Megértettem, de nem értettem vele egyet. Megmondtam neki, hogy nem akarom őt segítőmnek. Az ambíciót támogatni kell, de a túlzott ambíció már nem erény, hanem hiba.”

Hozzátette: a spanyol szövetség vezetőjét, Luis Rubialest nem tájékoztatta arról, hogy kész a visszatérésre, de az elnök és José Francisco Molina sportigazgató is felajánlotta neki ezt a lehetőséget.

„Ez nem volt jó év számomra, de már csak előre akarok tekinteni, és szeretném meghálálni azt a hitet, amelyet irányomban mutattak” – nyilatkozott.

Robert Moreno (Fotó: EPA/Luca Piergiovanni)

A két szakember éveken keresztül elválaszthatatlan volt egymástól: Moreno először a Barcelona tartalékcsapatánál volt Luis Enrique pályaedzője, majd követte őt az AS Romához, a Celta Vigóhoz, mielőtt visszatértek Barcelonába, de már az első csapathoz. Luis Enriquét 2018 júliusában nevezték ki szövetségi kapitánynak, Moreno természetesen helyet kapott a szakmai stábban.

Luis Enrique személyes okokra hivatkozva márciusban és júniusban sem ült le a nemzeti együttes kispadjára az Európa-bajnoki selejtezőmérkőzéseken, majd később lemondott posztjáról. A nemzeti együttes vezetését hiányában Moreno vette át, aki mindhárom találkozóján győzelemre vezette a válogatottat, majd irányításával – immár hivatalosan is szövetségi kapitányként – hat meccsből négyszer nyert és két döntetlent játszott a csapat. Luis Enrique kilencéves lánya augusztusban hunyt el csontrákban, Moreno szeptemberben jelezte: félreáll, ha kollégája visszatérne a válogatott kispadjára.

A spanyolok végül az F csoport élén zártak, utolsó csoportmeccsük a kiütéses hazai győzelem ellenére botrányosra sikeredett. Moreno múlt hétfőn, a románok elleni 5–0-s sikert követően feldúlva és sírva távozott a stadionból azzal, hogy „kirúgták őt”, majd nem jelent meg a kötelező sajtótájékoztatón. A szövetség másnap megerősítette Luis Enrique visszatérését.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Joao Félixé az idei Golden Boy-díj
Joao Félix, az Atlético Madrid portugál válogatott labdarúgója kapta meg idén a legjobb U21-es játékosnak járó Golden Boy-díjat.
Külföldi futball
Amerikai tulajdonosa lett Man. Citynek
A Silver Lake amerikai magántőke-társaság 500 millió dollárért (153 milliárd forintért) több mint tíz százalékos tulajdonrészt vásárolt a Manchester City labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaságban.
Külföldi futball
Itt a magyarázat Ibrahimovic videójára
Zlatan Ibrahimovic tulajdonrészt szerzett a Hammarby labdarúgóklubban, amely a harmadik helyen zárt a svéd élvonal 2019-es kiírásában.
Külföldi futball
Klinsmann lesz a Hertha edzője – hivatalos
A szezon végéig Jürgen Klinsmann irányítja vezetőedzőként a német labdarúgó-bajnokságban 15. helyen álló Hertha BSC-t; a fővárosi klub hivatalosan is megerősítette a Bild című német napilap értesüléseit.
Külföldi futball