Folytatódik a Zlatan-üldözés Malmőben – felgyújtották a szobrát

Nem tudják feldolgozni a Malmö-szurkolók, hogy Zlatan Ibrahimovic tulajdonrészt vásárolt az ősi rivális Hammarbyben, tiltakozásképp felgyújtották a közelmúltban átadott szobrát.

A karrierjét a szülővárosa csapatában indító 38 éves sztár szerdán jelentette be, hogy 25 százalékos részesedést szerzett a véget érő svéd bajnokság harmadik helyezettjénél.

(fotó: MTI/EPA/TT NEWS AGENCY/Andreas Hillergren)Rövidesen egy WC-deszka díszítette az októberben leleplezett teljes alakos szobrán, amely a Malmö FF otthonául szolgáló Swedbank Stadion előtt áll. Az aranyszínű alkotást, mely félmeztelenül, karjait széttárva, a gólöröm pillanatában ábrázolja a játékost, az este folyamán a klub ultrái, a Blatteultras tagjai benzinnel lelocsolták és meggyújtották. Elé pedig festékszórókkal rasszista üzeneteket fújtak a földre.A Bild képes beszámolója szerint Ibrahimovic malmői házát is felkeresték a fanatikusok, az ajtóra Júdás feliratot festettek, még elé a világ egyik legbüdösebb ételének számító erjesztett heringből szórtak szét tucatszámra.