Aranylabda: a hírek szerint Messi már rég tudja, hogy ő nyer

Az angol Express arról számolt be, hogy az argentin Lionel Messinek az Aranylabda-gála szervezői már jó ideje elmondták Barcelonában, hogy idén újra ő veheti a megtisztelő egyéni díjat. Korábban már ötször elnyerte az Aranylabdát.

Lionel Messi (Fotó: EPA/JUANJO MARTIN)
Utoljára 2015-ben volt Messi az Aranylabda-szavazás győztese, azóta a portugál Cristiano Ronaldo, és legutóbb a horvát Luka Modric bizonyult az év legjobbjának.

Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője úgy gondolja, hogy argentin támadója megérdemli, hogy hatodszor is a magasba emelje a trófeát.

„Nem nagyon követem ezeket a gálákat, mert őrülten hosszúak. Hogy én kire szavaztam? Gondolom ugyanarra, mint önök. Természetesen mindig a legjobbra szavazok. Minden szezonban aszerint szavazok, hogy milyen idénye volt az adott játékosnak. Ugyanakkor, ha a legjobbnak kell adni a díjat, akkor adják egyből Messinek, és akkor a problémát könnyedén letudhatják" – nyilatkozta a France Footballnak Valverde.

A győzelemre szintén esélyesként tartották számon a BL-győztes Liverpool holland védőjét Virgil van Dijkot. Jürgen Klopp, a hátvéd edzője úgy gondolja, hogy az idényben nyújtott teljesítménye alapján kijárna a Aranylabda játékosának.

„Amennyiben az Aranylabdát a jelenleg aktív generáció legjobbjának kell ítélni, akkor mindig Lionel Messinek kell megkapnia” – mondta Klopp.

Ugyanakkor kiemeli, hogy ezt a díjat a szezon legjobbjának kell megkapnia, akkor viszont nem gondolja, hogy az argentinnak kellene adni.

„Ha a szezon legjobbjának jár a díj, akkor egyértelműen Virgil van Dijk érdemli meg. Nem tudom, hogy pontosan hogy zajlik ez a szavazás, de én így látom. Minden idők legjobbja számomra Messi. A szezon legjobbja viszont Van Dijk. Meglátjuk, mi lesz a vége” – nyilatkozta a Liverpool BL-győztes mestere.

Az is kiszivárgott az olasz Sport Medianet információi alapján, hogy a szintén ötszörös Aranylabda-győztes Cristiano Ronaldo nincs az első háromban, ezért a portugál ott sem lesz a gálán.

A 2019-es Aranylabda-lista (Forrás: SportMediaset)Az előbukkant lista szerint Messi messze a legtöbb szavazatot kapta, őt Van Dijk követte, a harmadik viszont a holland liverpooli csapattársa, az egyiptomi Mohamed Szalah.

A spanyol Mundo Deportivo is közölt egy listát, az eddig tudott helyezések eddig mind stimmelnek.