×

Pochettino mindenképpen Európában folytatná

Nem kapkod állás után, de mindenképpen Európában képzeli el a közeljövőt a Tottenhamtől menesztett Mauricio Pochettino, akit egy záradék miatt nem valószínű, hogy nyár előtt Premier League-csapatnál fogunk látni.

Mauricio Pochettino (Fotó: EPA/Will Oliver)A Tottenham Hotspur november 19-én jelentette be, hogy megválik az argentin vezetőedzőtől, utódja pedig José Mourinho lett. A 47 éves tréner hazája egyik tévécsatornáján beszélt a terveiről. „Az a célom, hogy visszatérjek Európába, nehezen tudom elképzelni, hogy Argentínában dolgozzak, és a család szempontjából sem tartom még helyesnek, hogy itt edzősködjek. Most néhány napig nyugton kell maradnom és meglátjuk, mi történik” – mondta Pochettino a Fox Sports argentin csatornáján.

Menesztése után Pochettinót több klubbal is hírbe hozták, köztük több angol csapattal, de a Bayern Münchennel kapcsolatban is szóba került a neve az ideiglenesen kinevezett Hans-Dieter Flick helyére. A szakember azonban nem akarja elkapkodni a döntést. „Sok klub van és sok szép projekt, most azonban az a fontos, hogy a Tottenhamnél töltött öt és fél hihetetlen szezon után kitisztítsam a fejem. Az a célom, hogy regenerálódjak és belső motivációt találjak.”

Egyelőre annyi tűnik valószínűnek, hogy az argentin tréner nyár előtt nem fog Premier League-csapatnál dolgozni. A brit sajtó ugyanis úgy tudja, hogy Pochettino tottenhames szerződése tartalmazott egy záradékot, amely alapján 14,7 millió eurós végkielégítése teljes összegét vissza kell fizetnie, amennyiben a következő szezon rajtja előtt közvetlen rivális csapathoz igazol.

A 47 éves argentin szakember 2014 nyarán vette át a Tottenham irányítását, amely ebben az időszakban az angol élvonal egyik meghatározó csapatává vált, bár a most zajló idényben 12 fordulót követően csak a 14. helyen áll a Premier League tabelláján. A londoni együttesnek Pochettinóval sem sikerült ugyan trófeát nyernie, de idén tavasszal története során először a Bajnokok Ligájában döntőt játszhatott, ahol a Liverpoollal szemben maradt alul. Pochettino 293 mérkőzésen ült a Tottenham kispadján, mérlege: 160 győzelem, 60 döntetlen és 73 vereség.