Ronaldo nem lesz ott az Aranylabda-gálán

A portugál miután megtudta, hogy még a dobogóra se fért fel, gyorsan talált egy másik rendezvényt, ahol őt díjazzák.

Cristiano Ronaldo EPA/ALESSANDRO DI MARCO



Hétfő este a párizsi Chatelet Színházban adják át az Aranylabdát, mellyel a France Football díjazza az előző szezon legjobb játékosát. Egyöntetű vélemény, hogy a díj Lionel Messi vagy Virgil van Dijk polcán landol majd.

Korábban kiszivárgott egy Twitter-bejegyzés, mely alapján az argentin támadó nyeri - immár hatodszor -, míg a holland védő lesz a második, a harmadik pedig egy másik liverpooli labdarúgó, Mohamed Szalah.

A korábbi ötszörös győztes Cristiano Ronaldo tehát még a dobogóra sem fért fel, ilyen legutóbb 2010-ben fordult elő vele. A portugál játékos már jelezte is, nem lesz ott az esti gálán. A football-italia információja szerint helyette a milánói Gran Gála ünnepségen lesz, ahol a tavalyi szezon legjobb Serie A játékosa díját veheti át.

Ronaldónak nem ez az első ilyen jellegű viselkedése, hiszen augusztusban se ment el az UEFA gálájára, ahol többek között az Év játékosát díjazták, de amikor megtudta, hogy azt a Pool BL-győztes holland védője Virgil van Dijk kapja, inkább távol maradt az eseménytől.