Chiellini: Ronaldótól elraboltak egy Aranylabdát

Miután hétfőn Lionel Messi vehette át az Aranylabdát, Giorgio Chiellini, a Juventus védője arról beszélt, hogy Cristiano Ronaldónak is ugyanennyinél kéne tartania, igaz, nem az idei voksolás végeredményét kérte számon.

Cristiano Ronaldo akárcsak az elmúlt évben, most sem utazott el az Aranylabda átadóünnepségére Párizsba. Ezúttal alibit is talált magának, hogy ne csupán sértettségét emlegesse a nagyközönség, hiszen az olasz bajnokság 2019-es legjobbjait díjazó gálaesten Az év játékosa címet nyerte el.

A France Football elismerésére előzetesen sem sok esélye mutatkozott, végül ahogy azt a kiszivárgó hírek jelezték, Lionel Messi hatodszor utasított maga mögé mindenkit. A végül harmadiknak befutó portugál sztárt Virgil van Dijk – aki nem is tekintette komoly riválisnak – is megelőzte. Ronaldo tavaly is kihagyta a ceremóniát, amikor Luka Modric lett az aranylabdás.

Juventusos csapattársa, Giorgio Chiellini nem is rejtette véka alá markáns véleményét a Sky Italiának.

„Ronaldótól tényleg elraboltak egy Aranylabdát. Még a tavalyi szezonban, mikor a Real Madrid úgy döntött, nem nyerhet” – értetlenkedett még mindig a múlt esztendőben történteken, amit egyértelműen egykori klubja bosszújának és befolyásának tulajdonít. „A lehető legnagyobb tisztelettel mondom, de Modric még karrierje legjobb szezonjában sem érdemelte meg. Ez a Real akaratának a jelzése volt."

„Ha azért, mert megnyerte a Bajnokok Ligáját, akkor e logika szerint idén Van Dijknek  kellett volna kapnia. Vagy tavaly Griezmann-nak, Pogbának vagy Mbappénak helyette, amiért a világbajnokságon kiemelkedőt teljesítettek. Modric érthetetlen" – vélekedett.