Drogba tíz éve elhajtotta Mbappét, az Aranylabda-gálán pótolta a szelfit

Tízéves adósságot törlesztett a hétfői Aranylabda-gálán Didier Drogba Kylian Mbappéval szemben.

Didier Drogba fényképezkedik Kylian Mbappéval a 2019-es Aranylabda-gálán (Fotó: EPA/Yoan Valat)Mbappé tízévesen, az emlékezetes Chelsea–Barcelona Bajnokok Ligája-elődöntő után szeretett volna egy közös képet készíteni a londoniak elefántcsontparti sztárjával, aki azonban annyira dühös volt a meccs, különösen a játékvezető ténykedése miatt, hogy nem volt hajlandó teljesíteni a kisfiú kérését.

A Chelsea gól nélküli döntetlent játszott Barcelonában a Bajnokok Ligája 2009-es elődöntőjének első mérkőzésén. A londoni visszavágó elején Essien megszerezte a vezetést a hazaiaknak, akik egészen a rendes játékidő végéig döntősnek érezhették magukat, Iniesta azonban a 93. percben egyenlített, így a Barcelona idegenben lőtt góllal jutott a fináléba.

Didier Drogba fényképezkedik Kylian Mbappéval a 2019-es Aranylabda-gálán (Fotó: EPA/Yoan Valat)A mérkőzés Tom Henning Övrebö játékvezető tévedései miatt is emlékezetes maradt, a norvég bíró ugyanis két tizenegyest sem adott meg a Chelsea-nek. Lefújás után Drogba hevesen kérte számon a játékvezetőn a tévedéseket, és a kamerába is beleüvöltötte sérelmeit, amiért hatmeccsees eltiltást kapott.

A tízéves Mbappé ebben a lelkiállapotában akart közös fotót készíteni Drogbával, aki indulatosan hárította el a kérést. A szelfi végül tíz év múlva készült el, méghozzá a hétfői Aranylabda-gála párizsi színpadán. A PSG világbajnoka – aki a hatodikként végzett a Lionel Messi által megnyert szavazáson – éppen a színpadon állt, amikor Drogba felállította a sztárokkal teletűzdelt nézőteret, és elkészítette a várva várt fényképet.„Tíz éve a Chelsea–Barcelona meccs után odajött hozzám egy kisgyerek, és akart készíteni egy közös képet, de én a szégyenletes játékvezetői ítéletek miatt nemet mondtam. Megtudtam, hogy az a gyerek Kylian Mbappé volt, úgyhogy most szeretném törleszteni az adósságomat” – mondta a 41 éves elefántcsontparti exfutballista.