Van Dijk: Közel voltam, de volt valaki, aki egy kicsit jobb volt

Lewandowski szerint Messi a labdarúgás történetének egyik legjobb labdarúgója, míg Alisson csapattársainak köszönte meg a díját.

Lionel Messinek a tavalyi győztes, Luca Modric adta át a díjat. EPA/YOAN VALATNem született meglepetés, Lionel Messi, az FC Barcelona labdarúgója nyerte az év legjobb játékosának járó Aranylabdát. Az argentin játékos ezzel egyedüli rekorderré vált, miután 2019-ben hatodszor nyerte el a díjat. Ezt megelőzően 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben és 2015-ben sikerült nyernie.

A második helyen Virgil van Dijk (Liverpool) végzett, míg az ötszörös győztes Cristiano Ronaldo (Juventus) csak a harmadik lett. A pontszámok alapján Messi 686 ponttal zárt, míg a holland védő 679 pontot kapott, míg a gálát kihagyó Ronaldo mintegy 200-al kevesebbel, 476 ponttal zárta a versenyt.

"Közel voltam, de volt valaki, aki egy kicsit jobb volt. Hihetetlen, hogy Messi már a hatodik Aranylabdáját nyerte. Nagyon büszke vagyok arra, amit tavaly elértem a Liverpoollal és Hollandiával, és remélem ezt a következő évben is meg tudjuk csinálni. Magasra tettük a mércét ezekkel a fantasztikus játékosokkal, nagyok az elvárások, de remélem sikerül ismét nagyot alakítanunk" - mondta a holland védő a díjátadó után.

"Kiváló évünk, jó szezonunk volt, nemcsak a Liverpoollal hanem a brazil válogatottal is. Köszönöm a csapattársaimnak, hogy segítettek nekem a pályán és azon kívül is. Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy elsőként nyerhettem meg ezt a díjat" - mondta Alisson Becker, aki a legjobb kapusnak járó Jashin-díjat nyerte meg.

A versenyben Marc-André ter Stegent (Barça) és Edersont (Manchester City) megelőző játékost a Premier League és a Bajnokok Ligája legjobb kapusának is megválasztották, miközben csapataival BL-t és Copa Americát nyert.

Robert Lewandowski a nyolcadik helyen végzett, de így is elégedett volt. "Örülök, hogy itt lehetek, nagyszerű élmény itt lenni, ez egy különleges este. Hihetetlen, hogy valaki hatszor meg tudja nyerni az Aranylabdát. Ő a világ egyik legjobb játékosa, és minden bizonnyal a labdarúgás történetének egyik legjobb labdarúgója" - dicsérte Messit a lengyel támadó.