Volt olyan, akinél Messi az első ötbe se fért be

Hafiz Marikar három éve szavaz Sri Lanka képviseletében az Aranylabda jelöltjeire, de furcsa világlátásának köszönhetően, a későbbi győztes nála soha nincs a legjobbak között.

Trent Alexander-Arnold, a Liverpool BL-győztes védője. EPA/PETER POWELLLionel Messi pályafutása során hatodik alkalommal nyerte el az Aranylabdát. A France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó díjat az újságírók szavazatai alapján ítélik oda. Az eredményhirdetés után minden évben közzéteszik, hogy egy adott ország képviselője miként szavazott.

A togói Mathias Lome például a Tottenham kapusát Llorist a harmadik helyre tette, míg Guatemala képviselője szerint Alisson volt az év legjobbja és az első ötbe négy Liverpool-játékos került, miközben Messi és Ronaldo pontok nélkül maradt. A németeknél az egyetlen Bundesliga-játékos, Lewandowski lett az első, miközben Ter-Stegen nem került az ötbe, ugyanakkor Gabon nem Aubameyang mellett tette le voksát, míg Dél-Korea is inkább Van Dijk mellett döntött, míg Sont csak az ötödik helyre tették.

De rajtuk is túltett Hafiz Marikar, aki Srí Lanka képviseletében szavazott. Három éve képviseli a voksoláson az országot és mindhárom alkalommal tudott meglepetést okozni.

Nála a Liverpool jobb oldali védője, Trent Alexander-Arnold lett az első, a második helyen Pierre Emerick-Aubameyang végzett, majd Antoine Griezmann, Robert Lewandowski és Marc-André Ter Stegen követi a fiatal játékost. Az angol válogatott valószínűleg ezeknek a pontoknak köszönhetően került a legjobb 20 közé.

2017-ben Leonardo Bonuccit helyezte a világ legjobb játékosává, a második helyre De Gea-t jelölte, majd Falcao, Hazard és Harry Kane következett. Tavaly Eden Hazardot látta a legjobbnak, és akkor is megmutatta szeretetét a Liverpool iránt, hiszen Firmíno lett a második, Pogba a harmadik, Cristiano Ronaldo negyedik, míg Harry Kane akkor is az ötödik lett.

Ami azonos mindhárom évben, hogy a későbbi győztes (Ronaldo 2017, Modric 2018) és idén Messi nem fért be nála az első ötbe. Íme a lista, miként szavaztak egyes országok képviselői: