Musorujsag
Élő Eredmények

Aubameyang góljai nélkül kiesőhelyen állna az Arsenal

m4sport.hu
Ha a gaboni támadó góljai nem lennének, csapata az utolsó előtt helyen állna, hét pontos hátrányban a bennmaradást jelentő helyezéstől.
Az Arsenal játékosai a Brighton ellen is vesztesen hagyták el a pályát. EPA/ANDY RAIN 

Az Arsenal labdarúgócsapata jelenleg 14. az angol bajnokságban, az eddigi 15 fordulóban 19 pontot szereztek. Csütörtökön hazai pályán kaptak ki a Brightontól. Négy-négy győzelem és vereség mellett, hétszer játszottak döntetlent. A BL-indulást jelentő negyedik helytől tíz, míg a kiesést jelentő 18. helytől öt pont választja el őket. November végén edzőcsere történt a csapatnál, de az Emeryt váltó Ljungberg is eddig csak egy pontot tudott szerezni két meccsén.

Bár csapatsportágról beszélünk, az Ágyúsok teljesítménye nagyban függ Pierre-Emerick Aubameyang teljesítményétől. A gaboni játékos eddig valamennyi PL-meccset végigjátszotta és a csapat eddigi 21 góljából tízet ő szerzett.

Ez a tíz gól pedig 11 pontot jelentett eddig. A Newcastle, a Burnley és az Aston Villa ellen győzelmet, míg a Tottenham, a Manchester United és a Wolwerhampton ellen 1-1 pontot, miként a Watford és a Norwich ellen szerzett duplái szintén 1-1 pontot értek csapatának.

Ha kivennénk az ő góljait, az Arsenalnak ugyanannyi pontja lenne, mint az utolsó helyen álló Watfordnak és hét pontra lenne a biztos bennmaradást jelentő 17. helytől.

További tartalmak