Musorujsag
Élő Eredmények

Messi: Azért szavaztam Manéra, mert imádom nézni a játékát

m4sport.hu/Marca
Nagy rajongója Sadio Manénak az immár hatszoros aranylabdás Lionel Messi, aki a France Football magazin hétfői díjkiosztóján méltatta a Liverpool támadóját.
(Fotó: Getty Images)

A 32 éves klasszis hétfőn hatodik alkalommal vehette át az újságírók szavazatai alapján odaítélt Aranylabdát. A szavazáson negyedikként végzett Sadio Mané, aki egy helyet javított a FIFA Év játékosa-voksoláshoz képest (ott ötödik lett), de ha Messin múlott volna, valószínűleg mindkét rangsorban előrébb végez.

Az eddig is nyilvános volt, hogy a Barca-támadó Manéra szavazott a FIFA-szavazáson (amelyen az újságírók mellett a szurkolók és a nemzeti válogatottak szövetségi és csapatkapitányai voksai számítanak), de azt csak az Aranylabda párizsi gáláján árulta el, hogy mennyire odavan a szenegáli játékáért.

„Nagyon sok kiváló játékos van, így nem volt könnyű választani. Azért Manét választottam, mert imádom nézni a játékát, nagyszerű éve volt és komoly szerepet játszott a Liverpool sikereiben” – dicsérte a Pool támadóját a Canal+ francia televíziónak az argentin, aki ősszel a FIFA díját és az Aranycipőt is bezsebelte, mindkét díjat hatodszor érdemelte ki pályafutása során.

További tartalmak