Musorujsag
Élő Eredmények

David Villa pályafutásához méltó búcsút kapott Japánban

m4sport.hu
A japán bajnokság utolsó fordulójában góllal zárta pályafutását David Villa, akit klubja, a Vissel Kobe roppant sikeres karrierjéhez méltó körítéssel búcsúztatott.

A spanyol csatár a Jubilo Iwata elleni 4-1-re megnyert J League-meccsen – melyen egyébként Lukas Podolski mesterhármast ért el – tizenegyesből szerezte a lényegében a győztesnek mondható második hazai gólt. Ezt követően az oldalvonal mellett helyet foglaló feleségével és gyermekeivel ünnepelte, mint kiderült, utolsó találatát.


Villa január óta játszott a 8. helyen végző Kobéban. 13 góllal zárta szezont és egyben pályafutását, amely során minden lényeges trófeát begyűjtött. A spanyol válogatottal 2008-ban Európa-, 2010-ben világbajnokságot nyert, egyaránt négy, illetve öt góllal hozzájárulva a meneteléshez. A Barcelonával a Bajnokok Ligájában, a klub-vb-n jutott a csúcsra. A katalánokkal elért két bajnoki címe mellé az Atlético Madridnál tett hozzá még egyet, míg Király Kupát három különböző klubnál, a Zaragoza, a Valencia és a Barca mezében is a magasba emelhette.

Bár a Kobe szakmailag nem a legemlékezetesebb fejezet életében, ám mégiscsak itt akasztotta szögre futballcipőjét, így látványos ünnepség keretében köszöntötték a 38 éves futballistát.

Villáról a szurkolók sem feledkeztek el, koreográfiákkal éltették a búcsúzó kiválóságot.

További tartalmak