Jürgen Klopp hosszabbított a Liverpoollal

Soha nem gondolt a távozásra, mivel a Liverpoolnál minden adva van a kiemelkedő munkához, ezért úgy érzi, ennél jobb helyen nem lehet.

Eddigi legnagyobb sikere a Pool edzőjeként a 2019-es BL-győzelem. EPA/PETER POWELLA labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Liverpool 2024 júniusáig szerződést hosszabbított Jürgen Klopp vezetőedzővel. A Vörösök honlapján olvasható beszámoló szerint az 52 éves német szakember segítőivel is megegyeztek a folytatásról, így változatlan marad az edző stáb.

A német szakember augusztusban még úgy fogalmazott, elég valószínűnek tűnik, hogy a 2022-ig tartó szerződése lejártával szünetet tart majd, mert ő nem tud csak egy kicsit dolgozni: vagy mindent belead, vagy egyáltalán nem csinál semmit.

"Amikor 2015 őszén jött a felkérés, úgy éreztem, én és a klub tökéletesek vagyunk egymás számára. Most azt érzem, hogy alábecsültem a helyzetet" - fogalmazott Klopp, aki azt mondta: az, hogy látja a fejlődést a csapaton, csak még több munkára sarkallja. Számára az egy szándéknyilatkozat, hogy a klub a továbbiakban is szeretne a tudására építeni, és továbbvinni azt, amit közösen elértek eddig."Látom a tulajdonosok elkötelezettségét. Hiszünk egymásban, ennek hozománya a szerződéshosszabbítás. Ha nem így lenne, nem írtam volna alá. A fociban, aki olyan környezetben akar versenyezni, ahol a szervezet minden eleme a legjobb - a szurkolók támogatása, a tulajdonosok céljai - ennél jobb hely nem lehet" - nyilatkozta az Klopp, aki elmondta, soha nem gondolt a távozásra, mivel a Liverpool vitathatatlanul a világ legjobb csapata a jelenlegi formájában.

Klopp 2015. október 8-án vette át a Liverpool irányítását, ami az idei Bajnokok Ligája-győzelem mellett egy további BL-fináléba és egy Európa-liga-döntőbe vezetett. Az előző idényben a Liverpool a bajnokság második helyén végzett, egy ponttal lemaradva a Manchester City mögött, a mostani idényben azonban 16 forduló után veretlenül, nyolcpontos előnnyel vezeti a Premier League-et.

A csapat - amelyet Klopp eddig 234 mérkőzésen irányított - jövő héten Katarban szerepel a klubvilágbajnokságon. Irányítása alatti eddigi 234 meccséből 139-et megnyert a Pool, ami 59% -os arány. Ez a klub bármelyik menedzserénél jobb azok közül, akik legalább 50 meccsen ültek a kispadon.

Amennyiben kitölti a szerződését, ő lehet a klub harmadik edzője aki legalább kilenc évig irányítja az együttest. Előtte ezt csak a két legenda, Bill Shankly (1959-74) és Bob Paisley  (1974-83) mondhatta el magáról.

Az már csak hab a tortán, hogy a Premier League-ben november hónap menedzserének is megválasztották. Játékosa, Sadio Mané pedig a hónap játékosa lett.