Musorujsag
Élő Eredmények

Jesse Lingard édesanyja beteg, ez befolyásolja negatívan a játékát

Jesse Lingard édesanyja beteg, ez befolyásolja negatívan a játékát

m4sport.hu/Record
Kritikák tömkelege érte az elmúlt időszakban Jesse Lingardot, a Manchester United támadóját. Amikor a Vörös Ördögök eladták Romelu Lukakut és Alexis Sanchezt, akkor úgy kalkuláltak a klubnál, hogy Marcus Rashford és Jesse Lingard bőségesen beért már ahhoz, hogy átvegyék a két támadó szerepét. A 22 éves Rashford be is váltotta a reményeket. A bajnokságban 16 meccsen 10 gólt szerzett, 4 gólpasszt osztott ki. Lingard viszont egyszer sem talált be.

Az angol Daily Mailnek mondta el Lingard, mi áll rossz formája hátterében. Az angol válogatott szélső elmesélte, hogy édesanyja megbetegedett – ami eleve megviselte -, ezért a testvéreit magához kellett vennie, hogy vigyázzon rájuk.

Edzője, Ole Gunnar Solskjaer eleinte ki is fejezte elégedetlenségét teljesítménye miatt, ezért úgy döntött, megbeszéli a norvég szakvezetővel, mi a probléma.

„Képtelen voltam a legjobbat kihozni magamból, közben ő (Solskjaer) folyamatosan rágta a fejemet. Többet várt el tőlem. Úgy gondoltam, az a legjobb, ha megszabadulok a tehertől, elmondom neki, mi nyomja a szívemet, miért nem vagyok fejben a pályán. Szóval, fogtam magam és bekopogtam hozzá”- mondta a United támadója.

Solskjaer jól fogadta Lingard mondandóját, aki később belátta, jól döntött, hogy megosztotta bánatát és nehézségeit edzőjével, aki nagy segítségére volt.

„Egyszerűen csak ennyit mondott nekem: ≪Menj ki a pályára,és csak élvezd,hogy ott vagy≫. Ilyen szavaktól rögtön önbizalmat nyer az ember. Ő jól tudja, hogy milyen vagyok. Tudja, hogy szükségem van arra, hogy fesztelenül érezzem magam. Megnyugtatott, hogy higgyem el, idővel minden jobb lesz” – ecsetelte mestere pedagógiai érzékét a United-támadó.

Ettől még a mindennapjaiban nincs könnyebb dolga, hiszen változatlanul gondoskodnia kell édesanyja ápoltatásáról, ahogyan a testvéreire is figyelni kell, akik hozzá költöztek.

„Általában olyan típusú ember vagyok, aki képes mindenki arcára mosolyt csalni, de az utóbbi időben ez nagyon nem volt jellemző rám. Teljesen magam alatt voltam. Úgy érzem magamat, mint akinek a vállára tették a világ minden terhét. Édesanyám az elmúlt pár évben sok egészségügyi problémával küzd, de sosem kért segítséget. Most vigyáznak rá. Viszont emiatt most az én felelősségem a testvéreim jóléte. Jelenleg velem vannak. Megszakadt a szívem, amikor láttam, hogy gondjaik vannak, de nem lehetek velük, mert dolgoznom kell” – beszélt jelenlegi helyzetéről a 26 éves futballista.

Borítókép: Ole Gunnar Solskjaer sokat segített Jesse Lingardnak a nehéz időkben. (Fotó: EPA/Lynne Cameron)

További tartalmak