Klopp gazdaságilag is nagy csapatot csinált a Liverpoolból

Amellett, hogy BL-győzelemre vezette a Poolt, a klub jelenleg a világ harmadik legértékesebb keretével rendelkezik.

Liverpooli gólöröm a Salzburg elleni BL-találkozón. EPA/CHRISTIAN BRUNAA labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Liverpool pénteken 2024 júniusáig meghosszabbította Jürgen Klopp vezetőedző szerződését. Az eredeti kontaktus 2022-ben járt volna le, de mindkét fél hajlott a folytatásra, így nem volt nehéz megállapodniuk.

Amennyiben a német szakember kitölti szerződését, Bill Shankly és Bob Paisley után ő lehet a klub harmadik edzője aki legalább kilenc évig irányítja az együttest. Klopp az elmúlt négy évben két BL-döntőbe és egy EL-fináléba vezette a csapatot, jelenleg pedig nyolc pontos előnnyel vezetik az angol bajnokságot.

Ennél is jelentősebb, hogy érkezése óta jelentősen megnőtt a csapat piaci értéke. Amikor átvette a Pool irányítását, a csapat értéke 330 millió euró volt, jelenleg 1,18 milliárd euróra becsülik. A 682 milliós növekedés persze nem volt ingyen, hiszen Klopp 546,7 millió eurót fektetett a jelenlegi csapatba.

Abból a 18-as keretből, amellyel Klopp debütált, négy játékos (Clyne, Milner, Lallana, Origi) még mindig a Poolnál van, míg a 30-as bő keretből nyolc játékos (a fentieken kívül Lovren, Gomez, Henderson, Firmino) maradt meg. De a drága igazolások (van Dijk, Alisson) mellett olyan játékosoknak is alaposan megnőtt a piaci értéke, mint a saját nevelésű Alexander-Arnold, vagy a mindössze 9 millióért vett Robertson.

A transfermarkt.com összeállítása alapján a Pool jelenleg a harmadik legértékesebb csapat a Barcelonával holtversenyben, csak a Manchester City és a Real Madrid előzi meg.