Musorujsag
Élő Eredmények

Haaland a Dortmundba igazolt - hivatalos

Haaland a Dortmundba igazolt - hivatalos

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Bundesligában szereplő Borussia Dortmund vasárnap hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Red Bull Salzburg tinicsatárát, Erling Braut Haalandot.

A 19 éves támadó – akit a többi közt a Juventus és a Manchester United is szeretett volna megkaparintani -,2024-ig kötelezte el magát a német élvonalban jelenleg negyedik Dortmundhoz, ahol a jövő héten már edzésbe is áll. A Kicker szerint a BVB kihasználta a játékos szerződésében szereplő záradékot, amely 20 millió eurós kivásárlási árról szólt.

„A kezdetektől fogva úgy éreztem, hogy szívesen igazolnék a Dortmundba, hogy ebben a hihetetlen hangulatban játszhassak több mint 80 ezer néző előtt. Már valósággal égek a bizonyítási vágytól” – nyilatkozta a Haaland, aki 2019 január 1-jén a norvég Moldétól igazolt a Salzburghoz, ahol 27 tétmeccsen 29 gólt szerzett – igazán a mostani szezonban hívta fel magára a figyelmet, ugyanis a bajnokságban 14 találkozón 16-szor volt eredményes, ami azonban még ennél is nagyobb fegyvertény, hogy a Bajnokok Ligájában is igazolta tehetségét és gólérzékenységét, 6 mérkőzésen 8-szor köszönt be az ellenfeleknek.

A Dortmund vezérigazgatója, Hans-Joachim Watzke, azt mondta, Haalandot a klub által vázolt jövőkép győzte meg végleg arról, hogy érdemes a Ruhr-vidéki csapathoz csatlakoznia.

További tartalmak