Musorujsag
Élő Eredmények

Klinsmann nem számít Dárdai Palkóra

m4sport.hu/Bild
Tíz játékost, köztük Dárdai Palkót sem viszi magával Jürgen Klinsmann, a Hertha BSC vezetőedzője az amerikai edzőtáborba, a mellőzött játékosok a tavaszi szezonban sem számíthatnak sok lehetőségre.

A Bild beszámolója szerint a berlini csapat – amely a Bundesligában elsőként kezdte meg a téli felkészülést – csütörtökön utazik el egy hétre Floridába, a bő keretből azonban csaknem egy kezdőcsapatnyi játékos nem tarthat a többiekkel a tengerentúlra.

Jürgen Klinsmann (Fotó: EPA/Armando Babani)

„A kapusokkal együtt legfeljebb 25 játékossal repülünk Amerikába” – idézi a német lap Jürgen Klinsmann vezetőedzőt.

A Hertha bő kerete jelenleg 34 fős, de a Bild szerint még a héten csatlakozik a csapathoz Santiago Ascacibar a Stuttgartból. A kimaradók közül a két legnagyobb név Salamon Kalou (151 Bundesliga-meccsen 48 gól) és Ondrej Duda (59 bajnoki, 12 gól), de a korábbi magyar vezetőedző fia, ifjabb Dárdai Pál sem utazhat.

„Duda könnyen lehet, hogy csapatot vált, Kalouval pedig volt egy nagyon jó beszélgetésünk, realista, jól látja, hogy jelenleg nem jut szerephez. Időt adtam neki arra, hogy átgondolja a helyzetet, ezért nem kell neki most itt lennie. Abszolút profi játékos“ – nyilatkozta az 55 éves tréner.

Dárdai Palkó (Forrás: herthabsc.de) Dárdai Palkó (Forrás: herthabsc.de)

A már említett három játékoson kívül Alexander Esswein, Julian Albrecht, Dennis Jastrzembski, Sidney Friede, Maurice Covic, Florian Baak és Muhammed Kiprit maradt ki az utazó keretből.

További tartalmak