Musorujsag
Élő Eredmények

A Premier League buldózere nem emelget súlyzókat

A Premier League buldózere nem emelget súlyzókat

La Sexta
Az utóbbi időben kiemelkedő teljesítményt nyújt a Wolverhampton Wanderers szélsője, Adama Traoré, aki pusztán alkatával is kirí a tömegből, pedig állítása szerint hihetetlen izomzatát pusztán a genetikájának köszönheti.

A Boxing Dayen a szezonban másodszor is legyőzte a Wolves a címvédő Manchester Cityt a Premier League-ben, és a két meccsen szerzett összesen öt góljukból hármat Traoré ért el, míg egyet előkészített.

De a 23 éves játékos legfőbb erőssége nem a kapu előtt mutatkozik meg, hanem az egy az egy elleni párharcokban. Az újév első napján a Watford ellen egyébként 2-1-re elveszített bajnokin 15-ször játszotta át a védőket. Ennyire az elmúlt 13 és fél szezonban senki sem volt képes a ligában.

Kezdeményezőkészsége sebességén és egészen elképesztő fizikumán alapszik. Amiért állítása szerint semmi különöset sem tesz az edzőteremben. „Nem használok súlyokat. Nehéz elhinni, de tényleg nem. Ez genetika. Csak edzek, viszont nagyon gyorsan növekszem” – válaszolt a La Sexta nevű spanyol tévécsatornának arra, hogyan tett szert ilyen izomtömegre.

Szülei Maliból származnak, de Traoré már L’Hospitalet de Llobregat nevű kisvárosban született Barcelona mellett, és a katalán óriásklubban is nevelkedett. Négy meccsen a felnőtteknél is bevetették, 17 évesen játszhatott a La Ligában és a Bajnokok Ligájában is, de akkor még közel sem volt ennyire feltűnő jelenség.

Adama Traoré 18 évesen, még a Barcelona mezében (fotó: Valerio Pennicino/Getty Images)

2015-ben megunva a kevés lehetőséget a Messi, Suárez, Neymar trió árnyékában Anglia felé vette az irányt. Az Aston Villa 10 millió eurót fizetett érte. Bár a birminghamiekkel kiesett, továbbra is az élvonalban folytathatta, de a Middlesbrough-val már nem kerülhette el a Championship darálóját. A PL-be a Wolvesszal tért vissza, akkor már 20 millióba került az átigazolása. Az előző évadban is kitűnt már párharckészségével, de a jelenlegiben effektivitásban is előrelépett. Egyelőre sem a mali, sem a spanyol válogatottban nem lépett pályára, ám utóbbi keretében ősszel már ott lehetett.

Megfogadta magának, bizonyít és sikeres lesz az angol bajnokságban, mielőtt esetleg újra hazája felé venné az irányt. Mivel a Barcelona nem élt három éven belüli visszavásárlási jogával, nem feltétlen a nevelőklubjában gondolkodik, különösképp mert az elválás nem alakult a legszebben. Ugyan nem árul el részleteket arról, mi is történt, de egy másik mondatából kiderülhet, nem kötik érzelmi szálak a Barcához.

„Ha lehetőségem adódna Madridba igazolni, mennék” – vágta rá határozottan a realos hipotézisre.

Borítókép: Adama Traoré (fotó: Sam Bagnall - AMA/Getty Images)

További tartalmak