Musorujsag
Élő Eredmények

Gulácsiéktól igazolt a Napoli – sajtóhír

m4sport.hu/Bild
Német lapértesülés szerint a Serie A nyolcadik helyén álló Napoli leigazolta Diego Demmét az RB Leipzigtől.
Diego Demme (Fotó: EPA/Friedemann Vogel)

A Bild úgy tudja, hogy a 28 éves német-olasz védekező középpályás érkezését pénteken be is jelenti nápolyi csapat. A német lap szerint a Napoli eredetileg Stanislav Lobotkát akarta megszerezni a Celta Vigótól, csakhogy a tárgyalások elakadtak, ezért az olasz klub múlt vasárnap bejelentkezett Gulácsi Péter és Willi Orbán csapattársáért.

„Nagy álma válhat valóra Diegónak, számunkra pedig jó üzlet anyagilag” – idézi a Bild Oliver Mintzlaff lipecsei klubelnököt annak indoklásául, hogy miért engedték el a középpályást. A játékost már nyáron vitte volna a Fiorentina, de a Leipzig vezetősége akkor még arra kérte őt, hogy maradjon.

A német lap információi szerint 12 millió euró volt Demme kivásárlási ára, aki Nápolyban kétmillió eurót fog keresni, megduplázva ezzel lipcsei fizetését. Ehhez még félmillió euró jöhet, amennyiben a Napoli az idény végén nemzetközi szereplést érő helyen végez.

Diego Demme az őszi szezonban 24 tétmérkőzésen lépett pályára a Leipzigben, a Zenit otthonában 2–0-ra megnyert BL-meccsen ő szerezte csapata első gólját. Az egyszeres német válogatott futballista legkorábban a Fiorentina elleni, január 18-án sorra kerülő összecsapáson debütálhat a Serie A-ban.

További tartalmak