Klopp az újságírókkal nyomoztatta ki Mourinho egykori posztját – videó

Szombaton Tottenham–Liverpool rangadót rendeznek a Premier League-ben, Jürgen Klopp Pool-tréner meccs előtti sajtótájékoztatója szokás szerint ezúttal sem a komolyságáról marad emlékezetes.

A pénteki kérdezz-felelek közben szóba került ugyanis, hogy Klopp szerint játékosként ki volt a jobb: ő vagy José Mourinho, a Tottenham edzője.

„Nem tudom. José is volt játékos? Kapus volt talán? Tudja valaki, milyen poszton játszott José Mournho?” – kérte a közönség segítségét szorult helyzetében a német edző, majd azért finoman figyelmeztette is az újságírókat, hogy eszükbe ne jusson azzal vádolni őt, hogy lövése sincs portugál kollégája egykori posztjáról, ha egyszer ők se tudják. „Ne róják fel nekem, ha önök sem tudják! Nehogy az legyen ám, hogy Kloppnak fogalma sem volt! Tényleg senki nem tudja José Mourinho posztját? Szerintem kapus volt” – tért vissza első ötletéhez Jürgen Klopp.

„Egy jótékonysági meccsen a kapuban áltt, nem?” – ötletelt a teremben ülő egyik kolléga, mire Klopp azt mondta, hogy egy jótékonysági mérkőzésen akkor is beállhat az ember a kapuba, ha már képtelen futni. „Most viszont már tényleg tudni akarom. Gyerünk, Winnie, nézd meg a Google-ben! Van időnk” – bízta meg a német mókamester az egyik újságírót a nyomozással.

Aztán amíg Klopp válaszolt egy „igazi” kérdésre, a felszólított újságíró végrehajtotta a számára kijelölt feladatot és kiderítette, hogy Mourinho középpályás volt. „Bocs, José!” – zárta le a felvonást a Liverpool vezetőedzője.

A jelenet az alábbi videóban 20:48-nál kezdődik.Jürgen Klopp egyébként csatárként kezdett, majd jobbhátvédet játszott, leginkább a német másodosztályban, ahol 293 meccsen 44 gólt szerzett és hat gólpasszt adott. José Mourinho valóban középpályás volt, de hamar belátta, hogy futbalistaként nem viheti sokra, ezért „elengedte” a játékoskarriert.

Az éllovas Liverpool és a tabellán hatodik helyen álló Tottenham Hotspur londoni összecsapása szombaton 18:30-kor kezdődik.