×

Koeman visszautasította a Barcelona ajánlatát

Ronald Koeman vasárnap nemet mondott a Barcelona azon ajánlatára, hogy még januárban vegye át a csapat irányítását Ernesto Valverde vezetőedzőtől.

Az Atlético Madrid elleni spanyol Szuperkupa-elődöntős fiaskó után a katalán klub nagy erőkkel keresi új trénerét, s úgy tűnik, nem várnának a szezon végéig a váltással.

Lluís Canut újságíró, Koeman személyes jó barátja a Catalunya Radiónak elmondta, hogy a holland válogatottat irányító katalán klubikon visszautasította a Barcelona felkérését - ezt a hírt később maga az edző is megerősítette a NOS-nak -, mondván szeretné teljesíteni a nemzeti csapattal szembeni kötelezettségeit a nyári Európa-bajnokságon – számolt be cikkében a holland AD.

Az 56 éves szakember azt követően kapott telefont a katalánok vezetésétől, hogy a másik legenda, Xavi korábban elzárkózott attól, hogy még januárban munkába álljon a grárnátvörös-kékek új trénereként - a szaúdi Al-Sadd vezetőedzőjeként dolgozó exfutballista arról tájékoztatta a Barcelonát, hogy csak a mostani szezon végeztével lenne elérhető.

Koemant 2022-ig köti szerződés a nemzeti csapathoz, de kontraktusában van egy olyan záradék, mely kimondja, idő előtt távozhat, ha a Barcelona hívja, ezt szerette volna kihasználni a katalán klub, amely hétfőn tart elnökségi ülést, melyen sok kérdésre fény derülhet.