Már Londonban van Mourinho portugál kiszemeltje

A Sky Sports információi szerint a Benfica 21 éves középpályását, Gedson Fernandest hétfőn délelőtt Londonban látták, ahol szerződése részleteiről tárgyalt a Tottenham Hotspur vezetőivel, a napokban az kötelező orvosi vizsgálaton is áteshet.

Gedson Fernandes (sárgában) a Benfica edzésén (Forrás: SLB - Facebook)
Anton Toloui, a Sky Sports újságírója dicsérte a fiatal portugált, ugyanakkor figyelmeztetett is, hogy balul sülhet el a szerződtetése.

„Egy olyan játékosról beszélünk, aki az elmúlt 18 hónapban mindössze 13-szor volt kezdő. 21 éves, portugál válogatott, ezért garantálható, hogy tud valamit. Nagyon technikás, jól építi a játékot, képes távolról lőni. Tud a pály közepén és a széleken is játszani, de mondom, nem játszott kifejezetten sokat” – elemezte Gedson Fernandest az újságíró.

Arra is emlékeztetett, hogy a játékos kivásárlási ára 100 millió euró, amit kétséges, hogy a Tottenham kifizetne, ezért is beszélnek az angol és portugál sajtóban kölcsönszerződésről.

„Ne feledjük, a kivásárlási ára 100 millió euró, a Tottenham ennek ellenére harcba száll érte, annak reményében, hogy végül a feléért megkaphatja. A Benficában már nem tartozik az edző (Bruno Lage) által favorizált játékosok közé. Sok a kérdőjel vele kapcsolatban” – mondja Toloui.

Sajtóhírek szerint 18 hónapos kölcsönszerződést kínál a Spurs vezetősége, amely kivásárlási opcióval is élne 50 millió euróért. Angliában biztosra veszik, hogy a játékos érkezését a napokban hivatalosan is bejelentik.

Természetesen José Mourinhót, a Tottenham vezetőedzőjét is megkérdezték honfitársa igazolásával kapcsolatban.

„Várom a híreket, de most sokkal jobban foglalkoztat a Middelsbrough (FA Kupa-mérkőzés), mint az átigazolási piac történései” – válaszolt némileg kitérően Mourinho.