Musorujsag
Élő Eredmények

„Nem ezt érdemli” – Guardiola és Luis Enrique is megvédte Valverdét

„Nem ezt érdemli” – Guardiola és Luis Enrique is megvédte Valverdét

m4sport.hu/Marca
Két elődje, Pep Guardiola és Luis Enrique is védelmébe vette a Barcelona vezetőedzőjét, Ernesto Valverdét, akit a szövetségi kapitány az egyik legfelkészültebb spanyol edzőnek tart.

A 2017-ben kinevezett Valverde kirúgásáról az Alético ellen elveszített Spanyol Szuperkupa-elődöntő után kezdtek cikkezni Spanyolországban.

Kezdetben azt sejtették a lapok, a katalánok nyáron menesztik a vezetőedzőt, ám akkora kapkodásba kezdtek (Xavit és Ronald Koemant is megkeresték, mindketten nemet mondtak), hogy az alapján bármikor megköszönhetik neki a munkát.

Még kényelmetlenebbé teszi a helyzetet, hogy Valverdének elfelejtettek szólni az edzőkérdésről, amit nemcsak az 55 éves szakember nehezményezett teljesen jogosan, de Pep Guardiola szerint is méltatlan az edzővel szemben.

„Barcelona egy különleges hely, ahol nem elég, ha bajnokságot nyersz. Sajnálom Valverdét. Nem ezt érdemli. Remélem, mihamarabb rendeződik a helyzet” – nyilatkozta az Aston Villa legyőzését követően a Manchester City mestere.

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg a spanyol szövetségi kapitány, a Barcát három évig irányító Luis Enrique, aki a Movistar tévécsatorna szakértőjeként a Spanyol Szuperkupa-döntő félidejében beszélt a kialakult helyzetről.

„Nem tett semmi rosszat, azt leszámítva, amit egy meccs elvesztése jelent a Barcánál. Ott mindig nagy a nyomás az edzőn és a játékosokon. Aki olyan szerencsés helyzetben van, hogy irányíthat egy ekkora klubot, az tudja ezt. Kockázatos munka” – mondta a spanyol válogatott kispadjára visszatérő Enrique.

A szövetségi kapitány szerint indokolatlan, hogy ekkora a népharag Valverdével szemben, hiszen minden jelentős sorozatban ott van még a csapat, ráadásul az ország egyik legfelkészültebb edzőjének tartja.

„Valverde egy tapasztalt szakember, aki trófeákat nyert, és még fog is a jövőben. Sajnálom, hogy ilyen szituációba került, mert nagyon kedvelem őt. Szerintem nagyon jó munkát végez, a csapat szinte még mindent megnyerhet, versenyben van a kupáért, vezeti a bajnokságot és ott van a BL egyenes kieséses szakaszában. Ő az egyik legjobb edző Spanyolországban.”

További tartalmak