×

Valverde már összecsomagolt – hamarosan meneszti a Barcelona

Egybehangzó sajtóértesülések szerint az FC Barcelona már közölte Ernesto Valverde vezetőedzővel, hogy felmentik a munkavégzés alól és már tárgyalják szerződése felbontásának körülményeit, csak a hivatalos bejelentés van hátra.

(fotó: EPA/Alejandro Garcia)A Catalunya Radio és az ESPN szerint is végleg elfogyott a türelem a hétvégi spanyol Szuperkupa-tornáról az Atlético elleni 3–2-re elveszített elődöntő után hazatérő Barcelona-edzővel szemben, akivel hétfőn közölték, nem számítanak a munkájára. Valverde állítólag már össze is pakolta személyes holmiját.

A Barcelona Louis van Gaal 2003-as menesztése óta nem rúgott ki edzőt a szezon közben.

A következő lépés Valverde elbocsátásának tisztázása, majd az új vezetőedző kinevezése.

Az első számú jelölt, Xavi Hernández a hírek szerint csak nyártól vállalja a vezetőedzői posztot, a Valverde iránti tiszteletből, emellett pedig sportszakmai szempontból szabad kezet kér.
Ronald Koeman nemet mondott a katalánoknak, azóta pedig Mauricio Pochettino, illetve a Barcelona B-t irányító García Pimienta neve is képbe került, mint lehetséges jelölt.

A Barca két korábbi sikeredzője, Pep Guardiola és Luis Enrique is védelmébe vette Valverdét, mondván, „nem ezt érdemli”.