Az MU 70 millió eurót plusz játékost adna a Sporting csapatkapitányáért

A Manchester United megtette ajánlatát Bruno Fernandesért, a Sporting azonban a pénz mellett játékost is kérne az angol rekordbajnoktól.

A portugál Radio Renascenca azt írja, a két klub már megállapodott a 25 éves játékos vételárában, ami 70 millió euró, ám a Bola értesülései szerint a Sporting szeretné, ha ezen felül kölcsönbe játékos is érkezne hozzájuk.

Az MU a kapus Joel Pereirát, a védő Marcos Rojót, a fiatal támadó középpályást, Angel Gomest, valamint Andreas Pereirát ajánlhatja fel az üzlet részeként – utóbbin pedig vélhetően kapva kap majd a Sporting, mert a brazil futballista Fernandeshez hasonló szerepkörben játszik, a mostani szezonban 27 tétmeccsen lépett pályára a Unitedben, egy gólt szerzett, hármat pedig előkészített.

Ennél sokkal impozánsabbnak tűnik Bruno Fernandes mutatója – igaz, a portugál és az angol élvonal között minőségi különbség van –, a portugál középpályás minden sorozatot figyelembe véve 25 találkozón szerepelt, melyeken 15-ször volt eredményes és 13 asszisztot jegyez, a Telegraph értsülései szerint pedig maga kérte, hogy januárban távozhasson.

Bár Pereira plusz 70 millió euró sportingos szemszögből jó boltnak tűnik – Bruno Fernandes piaci értékét a Transfermarkt 60 millió euróra becsüli –, a portugál klub mégsem sieti el a döntést, aminek a hátterében az állhat, hogy szeretnék, ha számíthatnának csapatkapitányukra a pénteki, Benfica elleni bajnoki rangadón.

Bruno Fernandes 2017 nyarán csatlakozott a Sportinghoz, ahol az előző idényben is kiváló teljesítményt nyújtott, összesen 32 gólt szerzett, ami rekord, középpályás soha korábban nem ért el ennyit.