Musorujsag
Élő Eredmények

Rosszullét miatt nem lőtt tizenegyest a Real elleni döntőn Morata

Rosszullét miatt nem lőtt tizenegyest a Real elleni döntőn Morata

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Fede Valverde szabálytalansága több szempontból is sorsdöntőnek bizonyult.

Az Atléti és a Real Madrid vasárnap csapott össze a spanyol Szuperkupa döntőjében, melyen rendes játékidő után hosszabbítás következett, a 115. percben pedig egy érdekes esetnek lehettünk szemtanúi.

Egy remek Atlético-kontra végén Morata ziccerben lépett ki, a Real középpályása, Fede Valverde pedig taktikailag tökéletes döntést hozva hátulról elkaszálta – az egyébként a meccs emberének választott uruguayit azonnal kiállították, lefele menet pedig a városi rivális vezetőedzője, Diego Simeone elismerően meg is paskolta a vállát.

Az esetnél keletkezett némi tumultus, Dani Carvajalt például meglökték, aki így véletlenül fejbe rúgta a még földön fekvő Moratát, aki mint utóbb kiderült, agyrázkódást szenvedett.

Ennek jele az volt, hogy a hosszabbítás lefújása után elhányta magát – írja a Marca -, így bár csapatában ő számít az elsőszámú büntetőrúgónak, a tizenegyespárbajban nem állt a labda mögé.

A szétlövésben az Atléti első két rúgója, Saúl Níguez és Thomas Partey is hibázott, csak Kieran Trippier talált a kapuba, míg a Real Madridból mindenki belőtte a maga tizenegyesét, így Zinédine Zidane együttese története során 11. alkalommal hódította el a trófeát.

További tartalmak