Musorujsag
Élő Eredmények

Sanyarú az Atleti-szurkolók sorsa: egy apa szívhez szóló levele fiának

Sanyarú az Atleti-szurkolók sorsa: egy apa szívhez szóló levele fiának

m4sport.hu/Marca
Valósággal felrobban a Twitter egy levéltől, amelyet egy Atlético Madrid-szurkolóapuka írt a fiának a Real Madrid ellen elveszített Szuperkupa-döntő után. A kilenc éves kisfiú vigasztalhatatlan volt az elbukott finálé után, édesapja meg akarta nyugtatni, hogy másnap megbékélve mehessen iskolába.

„Ezt a kis levelet írtam a kölykömnek, hogy holnapra kicsit összeszedje magát, mire a suliba megy. Engem teljesen kikészített, ahogy láttam őt sírni a vereség után.

Goncalo, drága fiam,
Atletisnek lenni kemény dolog. Hamarosan meg fogod érteni ezt. Ami könnyű, az Barcásnak vagy Madrid szurkolónak lenni. Te, majd valamikor egy megfelelő alkalommal Adriánnak vagy ki a szösznek, egy napon bosszút állhatsz.
A futball egy érzés, egy büszkeség. a számomra, hogy olyan mélyen magadban hordozod az Atletit. De a legeslegfontosabb, hogy tanulj, hogy szeresd a hozzád közelállókat, és jó ember legyél.
Sose vitatkozz a foci miatt. Végtére is, ez egy módja annak, hogy szórakozz, hogy barátokat gyűjts magad köré, hogy jobb emberré válj, ez az, ami igazán lényeges. Meg persze, hogy a megfelelő órában adjunk az ellennek.
Ha már nem is Courtois miatt veszítenek, ilyenkor, amikor közelebb vagyunk, mint ahogy azt valaha gondolták volna.
Sokat fogsz szenvedni az Atletivel, de amikor nyerünk valamit, háromszorosan fogod kiélvezni azt.”

Borítókép: Ferland Mendy (fehérben) állítja meg Joao Félixet a spanyol Szuperkupa-döntőben. (Fotó: EPA/ALI ALQARNI)

További tartalmak