×

Kínos baki a Herthánál: nincs meg Klinsmann edzői papírja

Nem tud érvényes edzői licencet felmutatni Jürgen Klinsmann, így kérdésessé vált, hogy a Hertha BSC vezetőedzője leülhet-e a kispadra a vasárnapi, Bayern München elleni, hazai rangadón.

Jürgen Klinsmann (Fotó: EPA/Clemens Bilan)A Bild beszámolója szerint a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) felszólította a berlini klubot és az 55 éves trénert, hogy a Bayern-meccsig mutassanak be érvényes edzői papírokat, ez keddig nem történt meg.

A játékosként világ- és Európa-bajnok Jürgen Klinsmann 2000 júniusában szerezte meg a licencet a DFB tanfolyamán, ezt azonban háromévente meg kell újítani, ehhez pedig szükség van 20 órányi továbbképzés igazolására.

A Bundesliga 12. helyén álló Hertha vasárnap 15:30-tól fogadja a harmadik Bayernt a tavaszi szezon nyitányán. Amennyiben a vezetőedző addig nem tud érvényes igazolást beszerezni, asszisztense, Alexander Nouri ülhet a berliniek kispadjára a rangadón.

Jürgen Klinsmann azzal indokolta a mulasztást, hogy a dokumentumok nincsenek nála, hanem kaliforniai otthonában vannak. „Amikor november végén Berlinbe repültem, nem gondoltam volna, hogy szükségem lesz az edzői licencemre és a továbbképzési igazolásokra, mivel még nem tudtam, hogy én leszek a Hertha edzője” – mondta a tréner, aki állítása szerint karácsonykor egyszerűen elfelejtette magával hozni a papírokat, jelenleg pedig egyik családtagja sem tartózkodik Kaliforniában, de igyekszik valahogy beszerezni a licencet.

A német és az amerikai válogatott korábbi szövetségi kapitányát, illetve a Bayern München egykori trénerét november végén nevezték ki a Hertha BSC vezetőedzőjévé, a berlini csapat azóta két győzelmet aratott, kétszer döntetlent játszott, egyszer pedig kikapott.