Musorujsag
Élő Eredmények

Ronaldót csak utólag csempészték be az UEFA Év Csapatába

m4sport.hu
Az UEFA egy hetet csúszott a csapat kihirdetésével, és inkább átalakította az együttest, csak beférjen a portugál játékos.
Cristiano Ronaldo a Roma elleni hétvégi bajnokin. EPA/RICRDO ANTIMIANI

Szerdán tette közzé az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a 2019-es álomcsapatát, amely több mint kétmillió szurkolói szavazat alapján alakult ki. Az együttesbe a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool öt játékost adott.

Az álomcsapat eredetileg a 4-3-3-as felállású lett volna, ezt azonban az UEFA megváltoztatta 4-2-4-re. (Eddig csak egyszer volt ilyen összetétele az együttesnek.) A Daily Mail szerint az ok roppant prózai, Cristiano Ronaldo nem kapott elég szavazatot, így kimaradt volna, de a szövetségnél úgy döntöttek, valahogy helyet kell neki szorítani a csapatban.

A támadóknál Lionel Messi, Sadio Mané és Robert Lewandowski is több szavazatot gyűjtött a portugálnál, de úgy tűnik, nem akarták, hogy 14 év után kikerüljön a csapatból.

Ennek a Chelsea francia világbajnoka, N’Golo Kante látta a kárát, aki így a csapatátalakításnak köszönhetően kikerült az együttesből. Hivatalosan már a múlt héten ki kellett volna hirdetni a csapatot, de ez valószínűleg a szerkezeti átalakítás miatt csúszott egy hetet.

A brit lapnak egy forrás úgy fogalmazott, nem jó, hogy Ronaldo népszerűsége még a szervezeten belül is ekkora, hiszen mint az eset is mutatja, ez visszaélésekre ad okot. Az UEFA szóvivője ugyanakkor megvédte a nemzetközi testületet. Mint mondta, az idei év csapatát úgy állították össze, hogy a rajongók szavazatait tükrözze, a játékosok UEFA-versenyeken elért eredményeivel párhuzamosan.

További tartalmak