Musorujsag
Élő Eredmények

Döntött a német szövetség Klinsmann-ügyben

m4sport.hu
A Német Labdarúgó Szövetség elfogadta a Jürgen Klinsmann által benyújtott igazolásokat, a Hertha BSC vezetőedzője így irányíthatja csapatát a Bayern München elleni, vasárnapi rangadón.
Jürgen Klinsmann (Fotó: EPA/Friedemann Vogel)

A Bild nyomán a héten mi is megírtuk, hogy az 55 éves tréner nem tudja igazolni a 2000-ben megszerzett edzői licenc megújításához szükséges továbbképzéseket. A játékosként világ- és Európa-bajnok Klinsmann arra hivatkozott, hogy a dokumentumok nincsenek nála, hanem kaliforniai házában vannak.

A német lap szerint a Hertha novemberben kinevezett vezetőedzője megkérte egyik ismerősét, hogy menjen el amerikai otthonába, fotózza le és küldje el neki a szükséges dokumentumokat, amelyeket ő aztán e-mailben továbbított a német szövetségnek. A DFB szombaton közölte, hogy a Klinsmann és az amerikai szövetség által beküldött dokumentumok megvizsgálása után érvényesnek tekinti az edzői licencet, vezetőedzői tevékenysége megfelel az előírásoknak.

Amennyiben ellenkező döntés született volna, Klinsmann ugyan leülhetett volna a kispadra a vasárnapi meccsen, de sem a mérkőzés előtt, sem közben nem adhatott volna utasításokat játékosainak.

A német és az amerikai válogatott korábbi szövetségi kapitányát, illetve a Bayern München egykori trénerét november végén nevezték ki a Hertha BSC vezetőedzőjévé, a berlini csapat azóta két győzelmet aratott, kétszer döntetlent játszott, egyszer pedig kikapott. A Hertha vasárnap 15:30-tól fogadja a Bayernt a tavaszi szezon nyitányán.

További tartalmak