Már a Barca is hívja, de Liverpoolba vágyik Timo Werner

A Barcelona lázasan keresi a megoldást Luis Suárez pótlására, a hírek szerint Timo Werner is a kiszemeltek között van, ám az RB Leipzig támadója Liverpoolba vágyik.

Werner bombaformában játszik a Bundesligában: 18 meccsen 20 gólt szerzett, amivel holtversenyben vezeti a góllövőlistát (Fotó: EPA/HAYOUNG JEON)Spanyol lapinformációk szerint – a valenciai Rodrigo Moreno és az arsenalos Pierre-Emerick Aubameyang mellett – a lipcsei gólzsák neve is felvetődött azon a találkozón, amelyen Luis Suárez pótlásáról volt szó a Barcelona vezetősége és a múlt héten kinevezett vezetőedző, Quique Setién között.

Az uruguayi támadó négy hónapot kénytelen kihagyni kiújuló térdsérülése miatt, így valóban elkél majd egy gólerős csatár tavasszal, ám a Sport című lap úgy tudja, a Barca legfeljebb 30 millió eurót szán a téli átigazolási szezonra.

Ennyi pénzből viszont aligha jön össze Werner szerződtetése, akinek (évről-évre csökkenő) 60 millió eurós kivásárlási ár szerepel a 2023-ig érvényes szerződésében, ráadásul nem a Barcelona az egyetlen érdeklődő.

A Real Madrid is szívesen látná, és a Chelsea, valamint a Liverpool személyében Angliából is akadnak kérők.

Természetesen Németországban is beszámoltak a csapatok érdeklődéséről, ám a Bild hozzáteszi, nem valószínű, hogy a 18 bajnokin 20 gólnál járó Werner nyár előtt távozna Lipcséből.

Ha pedig megteszi, minden bizonnyal a BL-címvédő Poolt választaná, ahol együtt dolgozhatna Jürgen Kloppal, aki állítólag már tavaly is mindent megtett a lipcsei gólzsák megszerzéséért.