Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Szalah-t vinné az olimpiára az egyiptomi kapitány

m4sport.hu
A gond csak az, hogy a tokiói játékok idején a Liverpoolnál már a felkészülés zajlik
Mohamed Szalah előbb gólt lőtt, majd zseniális gólpasszt adott a WHU ellen. EPA/HOLLY ALLISON EDITORIAL USE ONLY.

Remek szezont fut Mohamed Salah, a Liverpool egyiptomi támadója. A keddi West Ham eleni találkozón gól, gólpassz kötődik a nevéhez, nem véletlenül választották a meccs emberének. A Pool 19 ponttal vezeti az angol bajnokságot és a Sadio Mane, Roberto Firmino, Mohamed Szalah támadó trió eddig 31 gólt szerzett, ebből Szalah nevéhez fűződik 12.

Nem véletlen, hogy Shawky Gharib az egyiptomi U23-as válogatott vezetője szeretné a jelenlegi legismertebb honfitársát az olimpiai csapatba csábítani. A szakember nagyon szeretné, hogy Salah ott legyen Tokióban, de mint elmondta, bármi is lesz a játékos döntése, elfogadja.

„El kell küldenünk előzetesen egy 50 fős játékoslistát, és Szalah lesz az első a listán. a döntés az ő kezében van,de tudjuk, hogy vannak más tényezők, amelyek befolyásolhatják döntését. Az olimpiai labdarúgó-tornát július 23-tól augusztus 8-ig tartják, ugyanakkor a Liverpool ekkor már készül az új szezonra”- mondta Gharib.

A szabályok szerint az olimpián szereplő labdarúgó-válogatott többségének 23 éves kor alatt kell lennie, de három túlkoros játékos szerepelhet az együttesben, így férne be a 27 esztendős klasszis. Szalah eddigi 67 válogatott meccsén 41 gólt szerzett, olimpián még nem szerepelt.

További tartalmak