Musorujsag
Élő Eredmények

Abidal egyelőre marad, de tovább gyengült a pozíciója

Abidal egyelőre marad, de tovább gyengült a pozíciója

as.com
A Barcelona vezetőségével történt megbeszélés után is Éric Abidal marad a klub sportigazgatója, azonban egyre kevésbé bízik benne a klubelnök, Josep Maria Bartomeu - írja a spanyol AS.

A helyzet Lionel Messi hétvégi Instagram-bejegyzése után fokozódott, ugyanis az argentin sztár élesen bírálta korábbi csapattársát, Éric Abidalt, miután az egykori Barca-játékos a katalán csapat labdarúgóit kritizálta, szerinte ugyanis a januárban menesztett vezetőedző, Ernesto Valverde irányítása alatt a játékosok nem voltak elégedettek és nem dolgoztak elég keményen.

Messi erre reflektált, mikor azt írta, a sportvezetőknek is felelősséget kell vállalniuk a döntéseikért, valamint meg kell nevezniük azokat a játékosokat, akikre gondol, különben „mindenkit gyanúba kever, ami elősegíti a hamis pletykák terjesztését”.

Miután Bartomeu tudomást szerzett a történtekről, rendkívüli megbeszélésre hívta be szerda estére Abidalt, magyarázatot várva a kialakult helyzetre. Ugyan több médium is úgy vélte, meneszthetik a sportigazgatót, azonban az AS csütörtök reggel azt írta, egyelőre marad a pozíciójában a francia szakvezető, azonban a vezetőség hite meggyengült a sokak által nagyra becsült franciában.

A katalánoknál mostanság amúgy sincs minden rendben, hiszen a decemberi edzőváltás egyelőre nem hozott nagy változást a játék képében, megint megsérült Ousmane Dembélé, akire erre a szezonban már nem számíthatnak a Barcánál, így meg kell oldaniuk a rendkívül sérülékeny, fiatal támadó pótlását is. Ráadásul az elmúlt hetekben elkezdtek tárgyalni Messivel is, akinek csak 2021 nyarán jár le a szerződése, de minél előbb hosszabbítani szeretnének az argentin zsenivel, az ügyet azonban az Abidallal történtek biztosan nem mozdítják előre.

 

További tartalmak