×

Tíz éve rendeztek utoljára Király-kupa elődöntőt a Real és a Barca nélkül

Hatalmas meglepetések születtek a Király-kupa negyeddöntőjének csütörtöki játéknapján. A Real Madrid a Santiago Bernabéuban kapott ki a Real Sociedadtól 4-1-re, a Barcelona pedig az Athletic Bilbao otthonában kapott ki 1-0-ra Inaki Williams 93. percben fejelt góljával.

Leo Messi (Fotó: EPA/MIGUEL TONA) Leo Messi (Fotó: EPA/MIGUEL TONA)
Kifogtak a baszk csapatok Spanyolország két nagy csapatán a Király-kupa negyeddöntőjében, ami nem mindennapi tettnek számít. Utoljára a 2009/10-es szezonban történt meg, hogy a Real Marid és a Barcelona közül egyik sem jutott a kiírás elődöntőjébe.

Abban az szezonban a Sevilla nyerte meg a trófeát, a fináléban az Atlético Madridot verte 2-0-ra. A négy közé még a Getafe és a Racing Santander jutott 2010-ben.

A Barcelonát a későbbi győztes Sevilla búcsúztatta a nyolcaddöntőben, a Real Madrid már korábban, a negyedik fordulóban esett ki, az akkor harmadosztályú Alcorcón csapatával szemben, ráadásul nem is akárhogy: a többek között Benzemával, Raúllal, Gutival, Diarrával és Rafael van der Vaarttal felálló királyiak 4-0-ra kaptak ki egy olyan csapattól, amely története során először játszott elsőosztályú csapat ellen.