Musorujsag
Élő Eredmények
 

Klinsmann távozásával újra Petry Zsolt a Hertha kapusedzője

Klinsmann távozásával újra Petry Zsolt a Hertha kapusedzője

m4sport.hu/Kicker
Jürgen Klinsmann távozásával elhárult az akadálya annak, hogy ismét Petry Zsolt legyen a Hertha BSC első számú csapatának kapusedzője.
Petry Zsolt (Fotó: bz-berlin.de)

Petryt a novemberben kinevezett vezetőedző távolította el a nagycsapattól, a 38-szoros magyar válogatott kapus szerint azért, mert tavaly a berlini klub nem hosszabbított szerződést fiával, a kapus Jonathannel, illetve nem teljesítették a játékosként világ- és Európa-bajnok apa azon kérését, hogy adjanak játéklehetőséget neki.

Klinsmann kedden váratlanul lemondott, miután a klub vezetősége nem volt hajlandó teljesíteni azt a kérését, hogy ő lehessen a technikai igazgató. A Kicker beszámolója szerint a vezetőedző távozása után Petry Zsoltot azonnali hatállyal újra kinevezték a Hertha kapusedzőjének, és már a szerdai tréningen is ő fog közreműködni.

A német lap hozzáteszi, hogy a klubnál szakmailag és emberileg is nagyra becsült Petry száműzése rosszul érintette Rune Jarsteint, a Hertha első számú kapusát is. „Nagyon sokat köszönhetek Zsoltnak. Nélküle nem lennék Berlinben, nélküle nem lennék az a kapus, aki vagyok” – idézi a Kicker Jarsteint.

További tartalmak