A Manchester City nem lepődött meg a kizáráson, az UEFA-t kritizálja

Csalódott a döntés miatt, de nem lepődött meg az UEFA határozatán a Manchester City labdarúgócsapata, amely közleményben reagált az európai kupaporondról történt kizárására.

Bár nem jogerős a döntést, fájhat Pep Guaridola feje (Fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL)


Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken jelentette be, hogy az angol bajnoki címvédő a pénzügyi fair play súlyos megsértése miatt nem indulhat az UEFA égisze alá tartozó sorozatban a 2020/21-es és a 2021/22-es szezonban.

A BL-nyolcaddöntős klub nem sokkal az UEFA-határozat nyilvánosságra hozatala után közleményben reagált, amiben csalódottságának adott hangot a kizárás miatt.

Az angolok erős fenntartásokkal kezelik a döntést, mivel „a nyomozást az UEFA kezdeményezte, az UEFA vizsgálta meg az ügyet, és az UEFA hozta meg az ítéletet is”, tehát a pártatlanságot és a függetlenséget hiányolják az ítélethozatalból.

A City azt is nehezményezi, hogy az európai szövetség ügyben eljáró nyomozója már 2018 decemberében, a vizsgálat megkezdése előtt arról nyilatkozott, milyen ítéletet vár, és végül az a döntés született.

Az ítélet nem jogerős, és a City a közleményben jelezte, amint lehetséges, hivatalosan is a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul.