Musorujsag
Élő Eredmények

A világbajnok brazil Aranylabdát jósol a Pool védőjének

m4sport.hu
Cafu szerint itt az ideje, hogy észrevegyék, a védők legalább olyan fontos szereplői a játéknak, mint a támadók.
Rivaldo, Ronaldo és Cafú ünnepli a 2002-ben megnyert világbajnokságot. (Forrás: futebolmundial.net)

A kétszeres világbajnok brazil labdarúgó, Cafu szerint a Liverpool jobb oldali védője Trent Alexander-Arnold hamarosan esélyes lesz az Aranylabdára. A 21 esztendős angol játékos tavaly Bajnokok Ligáját nyert, idén pedig csapata 25 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot.

Azt hiszem, Alexander-Arnold a világ egyik legjobbja, ez nem kétséges. Nagyszerű játékos és úgy látom, ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint én. Erős, ügyes, remekül segíti a támadásokat, fontos gólpasszokat ad és gólt is tud szerezni. azt mondanám brazilos ösztöne van a játékhoz” – mondta Cafu a brit Mirrornak.

Véleménye szerint az elmúlt időben Alexander-Arnold a Pool egyik legfontosabb játékosává vált. Jó tanácsként csak annyit üzent az angolnak, továbbra is azt csinálja, amit csinált az elmúlt években, ne változtasson a játékán.

Azt hiszem, reális esélye van arra, hogy egyszer Aranylabdát nyerjen. Meg kell változtatnunk ezt a paradigmát, hogy csak támadók nyerik. Az embereknek látniuk kell, hogy a védők ugyanolyan fontosak, mint a támadók” – mondta Cafu

További tartalmak