Musorujsag
Élő Eredmények

Egy listán a korosztályok legértékesebb játékosai

m4sport.hu
A listán Lionel Messi nem fért be az első ötbe sem, de még így is közel kétszer annyira tartják, mint a három évvel idősebb Ronaldót.
Raheem Sterling a 25 esztendősek között a legértékesebb, összesítésben holtversenyben második. EPA/PETER POWELL

A Transfermarkt nemzetközi átigazolásokkal foglalkozó adatbázis összeállítást készített, a 16 és 40 év közötti labdarúgókról, mégpedig az alapján, hogy az adott korosztályban ki éri a legtöbbet.

Ennek értelmében a legtöbbet érő 16 éves játékos, a francia utánpótlás-válogatott Rayan Cherki. A Lyon labdarúgójának jelenleg 8 millió euró az értéke. Az egy évvel idősebbeknél a Barcelona bissau-guineai származású, spanyol U21-es válogatott labdarúgója Ansu Fati található, akinek az értéke már most 40 millió euró. Érdekesség, hogy a 18 évesek között nem találtak olyan labdarúgót, aki rákerülhetne a listára,

Az egész lista legértékesebb játékosa a PSG 21 éves világbajnoka Kylian Mbappé, akinek 200 millió az értéke. Őt a 25 és 28 évesek listavezetője követi, Raheem Sterling (angol/Manchester City) és Neymar (brazil /PSG) egyaránt 160-160 millió eurós értékkel bír.

Őket a 26 éves Harry Kane (angol/Tottenham) és 27 éves és Mohamed Salah (egyiptomi/Liverpool) követi 150 milliós értékkel. A hatszoros aranylabdás 32 esztendős Lionel Messi a hatodik 140 millióval, míg Cristiano Ronaldót 35 éves korára már csak 75 millióra tartják.

A listán olyan idősebb játékosok is szerepelnek, mint Ribéry és Ibrahimovic, de jelenleg már egyikük értéke sem éri el az ötmillió eurót.

A játékosok értéke koruk alapján (fotó:transfermarkt.com) A játékosok értéke koruk alapján (fotó:transfermarkt.com)

További tartalmak