Szinte az egész mezőnyt lepipálta a Barca-kapus a szombati bajnokin

Mezőnyjátékosokat megszégyenítő számú passzkísérlete volt a Getafe ellen Marc-André ter Stegennek, akinél mindössze három játékos passzolt többet az egész mezőnyből a szombati bajnokin.

(Fotó: Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)


A Barca német kapusa 69 alkalommal vállalkozott passzra a 2–1-es hazai győzelmet hozó találkozón, ami egy meccset tekintve a legmagasabb szám öt és fél éves barcelonai karrierje során, de a La Ligában sem volt képes kapus hasonlóra a 2005/06-os szezon óta.

Pontosságára sem lehetett panasz a Camp Nouban (pláne ahhoz képest, hogy kapusként a például kirúgások elvégzése is az ő felelőssége): 69 passzából 55 sikeres volt, ez 79,7%-os hatékonyságot jelent, aminél Lionel Messi (79,2%) és Ansu Fati is pontatlanabb volt (77,4%).

Igazából nem akkora meglepetés, hogy ter Stegen gyakorlatilag mezőnyjátékosként is megállta volna a helyét, hiszen köztudott, hogy kapus létére lábbal is rendkívül jól bánik a labdával, hogy mást ne mondjunk, az idei szezonban már két gólpassza van.

Az viszont már váratlanabb (és árulkodó a Barca játékáról), hogy passzkísérleteket tekintve – az egész mezőnyt figyelembe véve – csupán három (védekező szellemű) játékos, Sergio Busquets (122), Gerard Piqué (88) és Samuel Umtiti (81) volt aktívabb.

Messi például 48 passzal próbálkozott, Ansu Fatinak 31, Antoine Griezmann-nak pedig 28 átadása volt, de a középpályás Frenkie de Jongnak (52) és Arthurnak (66) is kevesebb passzkísérlete volt, mint ter Stegennek, ahogyan az összes Getafe-játékosnak.