Musorujsag
Élő Eredmények

Iker Casillas visszavonul

m4sport.hu
Tavalyi szívinfarktusa után Iker Casillas nem tér vissza a pályára, hanem visszavonul a profi labdarúgástól – közölte az FC Porto elnöke.

Jorge Nuno Pinto da Costa egy interjúban elárulta, hogy a világ- és Európa-bajnok kapus, aki jelenleg a Porto játékosa, még azelőtt közölte vele döntését, hogy bejelentette, versenybe száll a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnöki posztjáért.

Iker Casillas (Fotó: Gualter Fatia/Getty Images)

A 38 éves Iker Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, pályafutása nagy részét a spanyol fővárosban töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezenkívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai Szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét (741).

A kapus 2015 nyarán igazolt az FC Portóhoz, amellyel tavalyelőtt bajnok volt, szerződése 2021 nyaráig szól.

Tavaly május 1-jén szívrohamot kapott, de nem jelentette be visszavonulását, novemberben pedig ismét edzésbe állt. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.

További tartalmak