Musorujsag
Élő Eredmények

Csak összejött: csatárt vett a Barcelona – hivatalos

m4sport.hu
A Barcelona labdarúgócsapata csütörtökön hivatalos oldalán jelentette be, hogy megvásárolta a Leganéstől Martin Braithwaite-et.
(Fotó: FC Barcelona)

A Barca azért igazolhatott a téli átigazolási szezon lejárta után, mert a gránátvörös-kékek kérésére a Spanyol Labdarúgó-liga hétfőn engedélyezte, hogy a sérülésektől sújtott csapat 15 napon belül pótolhassa keretében a február első napjaiban combizomszakadást szenvedő Ousmane Dembélét, akire hat hónap kihagyás vár, így az Európa-bajnokságot is kénytelen kihagyni.

Miután a katalánok megkeresték a Leganést Braithwaite ügyében, a La Liga 19. helyén álló klub közölte, nem hajlandó alkudozni az árról, a bajnok címvédő így végül 18 millió eurót fizetett a 28 éves támadóért.

A 39-szeres dán válogatott játékos négy és fél éves, 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá, és 300 millió euróban határozták meg a kivásárlási árát.

A korábban többek között a Toulouse-nál és a Middlesbrough-nál megfordult Braithwaite egy évvel ezelőtt igazolt a madridi gárdához, az idei szezonban 27 meccsen 8 gólt szerzett.

További tartalmak