Az Eibar edzője Messiről: A meccsen szokott pihenni az a gazember

José Luis Mendilibar, az Eibar vezetőedzője a szombati, Barcelona elleni bajnoki-mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón egy olyan káromkodással illette az ellenfél legjobbját, Lionel Messit, amiért jobb helyeket pofon csattan. Mentségére szóljon, hogy egy kurta mosoly kíséretében hagyta el száját a szitok (amelynek pontos magyar megfelelője nincs, de az Ibériai-félszigeten komoly sértésnek számít).

José Luis Mendilibar (Fotó: EPA/Juan Herrero)
A nehéz helyzetben lévő Eibar - 3 pontra van a csapat a kieső helyektől - 58 éves edzőjét arról kérdezték, számít-e arra, hogy Setién, a Barcelona edzője pihentetni fogja Lionel Messit, mivel a katalánoknak kedden Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt kell játszaniuk a Napoli otthonában.

A válasz meghökkentőre sikeredett:

"Nem hiszen én ezt. A meccsen szokott pihenni az a gazember (El cabrón - a szó amit használt). Tudja, mikor kell pihennie, mikor kell játékba avatkoznia. Ha szabadnapja lenne és a lelátóról nézné a mérkőzést, biztos vagyok abban, hogy attól jobban elfáradna. Szóval, nem számolok azzal, hogy nem játszik. Egyszer az Osasunával játszottunk ellenük a kupában. A meccs reggelén arról lehetett hallani, hogy Messi rosszul van, a gyomrával van gond, vagy valami hasonló, nem is fog játszani. Aztán a meccsen láttam, hogy ott van a kispadon. 2-0-ás vesztésre álltunk, amikor azt láttam, melegít. Néztem is, mit csinál? Beállt rúgott kettőt, 4-0-ra kikaptunk. Szóval, kétlem, hogy nem lesz ott ellenünk" - válaszolta Mendilibar a Messit firtató kérdésre.