Musorujsag
Élő Eredmények

Haaland apja nyomdokain lépne, túl is szárnyalná

Haaland apja nyomdokain lépne, túl is szárnyalná

m4sport.hu/A Bola
Álomszerű szezont fut a még mindig csak 19 éves Erling Braut Haaland. Egy éve ilyenkor még az osztrák Salzburg csapatában is csak epizódszerepet kapott, most egész Európa – talán az egész világ – róla és a góljairól beszél.

Erling Haaland a szezont az osztrák Red Bull Salzburgban kezdte, ahol elképesztő módon termelte a gólokat a nemzeti és nemzetközi (Bajnokok Ligája) színtéren egyaránt. Az osztrák bajnok színeiben 22-szer lépett pályára, 29-szer terhelte meg az ellenfelek hálóját.

A téli átigazolási időszakban nagycsapatok tucatja szerette volna megszerezni a norvég tinit, aki végül némi meglepetésre a német Borussia Dortmund csapatánál kötött ki.

Nagy lépést tett előre, topligába szerződött, ettől függetlenül képtelen leállni a fiatal csatár, szinte számolatlanul rugdossa a gólokat. Hétszer öltötte magára a BVB mezét, egy olyan meccse volt, ahol nem találat be (Bayer Leverkusen), de a maradék hat mérkőzésen mindig betalált. Nyolcszor a bajnokságban, egyszer a Német Kupában, legutóbb pedig a Bajnokok Ligájában a PSG ellen. Összes 11 gólnál tart sárga-fekete szerelésben.

A remek szezon és fiatal kora ellenére nem szállt el a tehetséges támadó magától, ez több megszólalásából is kiderült. Mindig különböző célokat állít maga elé, legutóbb arról beszélt a Bundesliga hivatalos oldalán, hogy egyik nagy példaképe az édesapja, akinek a nyomdokait követné, amit pedig letett az asztalra – ha lehet -, meg is fejelné.

Egyúttal burkoltan arra is célzott ezzel, hogy valamikor a Premier League-ben képzelné el magát.

„Az apám egy komoly és követendő példa a számomra. Az, hogy jobb lehessek nála, szintén a céljaim között szerepel. Ő 34-szer játszott a norvég válogatottban, és több mint 200 mérkőzést tudhat maga mögött a Premier League-ben, Angliában. Szóval, hosszú az út még előttem, amit be kell járnom”- mondta szerényen és céltudatosan Haaland.

Talán túlzás azt állítani, hogy bizonyos szempontból már túlszárnyalta édesapját, Alfie Haalandot, aki Angliában a Leeds Unitedben – ebben az időszakban született (2000-ben) Erling az angol városban – és a Manchester Cityben játszott sokáig.

Róla egész pályafutása során nem beszéltek annyit, mint most félév alatt a fiáról (még akkor sem, amikor Roy Keane brutális belépőjével véget vetett pályafutásának).

Ráadásul a fiú csak ebben a szezonban több gólt szerzett (40), mint az apja teljes pályafutása alatt (37). Persze Alf-Inge Haalnd inkább a védekezésben jeleskedett a maga korában.

Borítókép: Erling és Alfie Haaland (Forrás: Alfie Haaland - Instagram)

További tartalmak