Musorujsag
Élő Eredmények

Mourinho a Chelsea elleni bajnoki előtt: Gyalog mehetek haza

Mourinho a Chelsea elleni bajnoki előtt: Gyalog mehetek haza

m4sport.hu/Tottenham
José Mourinho korábban kétszer volt a Chelsea menedzsere, így nem túlzás azt állítani, hogy a Stamford Bridge minden szegletét ismeri. Szombaton a Tottenhammel ellenfélként tér vissza korábbi sikerei helyszínére. Ennek viszont nem tulajdonít különösebb jelentőséget.

„Profi vagyok, és mint ilyen – ahogyan már korábban is mondtam minden, amikor az előző csapataimhoz mentem ellenfélként -, százszázalékosan képviselem annak a csapatnak az érdekeit, amelyet jelenleg vezetek. Ennek a meccsnek az esetében az egyetlen különbség talán az, hogy amikor vége van, akkor a stadiontól gyalog is hazamehetek” – mondta a londoni derbi előtt a portugál mester, aki korábban 2007 és 2007, majd 2013 és 2015 között ült a Chelsea kispadján.

Az ellenfél mestere az a Frank Lampard, aki mindkét említett időszakban játékosa volt Mourinhónak, ráadásul kifejezetten jó a kapcsolat közöttük, a portugál a mai napig dicséri a Chelsea edzőjét, aki véleménye szerint mindig is igazi vezére volt a csapatnak a pályán.

„Mindig jó találkozni vele. Legyen az az utcán, egy étteremben, egy stadionban vagy akár ellenfélként. Semmi különleges nincs ebben a találkozásban, nem vagyok én ellene. Csupán a csapatom játszik az ő csapata ellen, mindössze ennyi” – beszélt a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a kapcsolatáról az ellenfél edzőjével.

A mérkőzésnek hatalmas tétje van, hiszen mindkét csapat azért küzd, hogy a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyen végezzen a tabellán. Jelenleg a Chelsea a negyedik 41 ponttal, a Tottenham csupán eggyel marad le az ötödik helyen, így győzelem esetén akár előzhetne.

Ez viszont korántsem egyszerű feladat annak tükrében, hogy két legeredményesebb játékosa sérült.

„Ha sikerülne elérni a negyedik helyet a Premier League-ben Harry Kane és Szon nélkül, az egészen hihetetlen tett lenne” – reflektált nehéz helyzetére a portugál szakember.

Borítókép: Jose Mourinho (Fotó: EPA/ANDY RAIN)

További tartalmak