Musorujsag
Élő Eredmények

Neymar bejelentette, hat év után idén nem vesz részt a riói karneválon

Neymar bejelentette, hat év után idén nem vesz részt a riói karneválon

m4sport.hu/globoesporte
„Ezúttal nem lesz ebből semmi vita” – közölte pénteken nagy vigyorral megspékelve a közösségi felületeken Neymar, miután egy rövid videót töltött fel, melyben elmondta, bizonyosan kihagyja az idei riói karnevált.

„Hatalmas örömmel jelenthetem be, hogy ki fogom hagyni a 2020-as karnevált. Így bizony! Ezúttal nem lesz ebből semmi vita” – mondta játékos stílusban a PSG brazil csillaga az általa megosztott videón.

A felhőtlen örömnek meglehet az oka attól függetlenül, hogy feltételezhetően Neymar szereti a brazil város hatalmas és világhíres karneválját.

Második idényét töltötte a Barcelonában, amikor 2015-ben a még egészen fiatal brazil sárga lapok miatt egy mérkőzéses eltiltást kapott, pont a karnevál időszakában. Neymar élt az alkalommal, hazaugrott, hogy bulizzon egy jót Rio de Janeiróban.

Egy évvel később megint, pont a karnevál idején sárgák miatt eltiltását töltötte, idejét pedig a Copacabana szomszédságában.

A következő esztendőben, 2017-ben már komolyabb probléma merült fel, utolsó Barcelonában töltött szezonjában egy izomsérüléssel küszködött, ami azért annyira nem zavarta, hogy ne jelenjen meg újra a karneválon.

Párizsi időszakát sok sérülés árnyékolta be, amelyek közül pár a február végi időszakra esett. Első évében a Paris Saint-Germainnél az ötödik lábközépcsontját törte, 16 mérkőzést hagyott ki emiatt, a riói kavalkádot nem. Újabb egy évet követően ugyanazzal a csonttal gyűlt meg a baja, nem látta akadályát annak, hogy átrepülje az Atlanti-óceánt egy kis szamba kedvéért.

Idén sérülés és a lapok sem tartják távol a pályától, így kizárólag a PSG-re koncentrálhat. Vasárnap a Bordeaux elleni bajnokin lesz jelenése. Ha nem jön közbe valami.

Borítókép: Neymar (Fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL)

További tartalmak