Musorujsag
Élő Eredmények

Világbajnok marad ki a spanyol olimpiai csapatból

m4sport.hu
A Ramos, Piqué, David Silva, Iniesta négyes is tagja a bő keretnek, de közülük csak három lehet ott Tokióban.
 Akár Gerard Pique, Sergio Ramos és David Silva is ott lehet Tokióban. EPA/J. Casares

A 2020-as tokiói olimpia labdarúgótornájára 16 csapat kvalifikálta magát, köztük négy európai, Spanyolország, Németország, Franciaország és Románia. A szabályok szerint a férfiaknál három túlkoros játékoson kívül csak 1997. január 1. után született sportolók szerepelhetnek.

Bár a végleges keretek kijelölésének határideje még odébb van, több válogatott már kihirdette bővebb keretét. Amíg a franciáknál Kylian Mbappé, a braziloknál Neymar, az egyiptomiaknál Mohamed Salah neve is felmerült, a spanyolok bővebb keretében négy korábbi világbajnok is szerepel.

A listán ott van Sergio Ramos (33 éves), Gerard Piqué (33), David Silva (34) és Andrés Iniesta (35) neve is. Valamennyien Európa-, és világbajnokok és mind erősítést jelentenének Tokióban, de mivel csak három túlkoros lehet ott a tornán, egyikőjük biztosan kimarad.

A legérdekesebb Iniesta helyzete, hiszen jelenleg is a szigetországban, a Vissel Kobe csapatában szerepel és a liga talán legnépszerűbb játékosa. Ugyanakkor 2018. július 1-jén, az oroszországi világbajnokságon, a 11-esekkel elveszített nyolcaddöntőjében szerepelt utoljára a spanyol-válogatottban.

További tartalmak