Musorujsag
Élő Eredmények

Szembetűnő Ronaldo hiánya a Real Madrid teljesítményében

m4sport.hu
Amíg a portugál a csapatot erősítette, a meccsek 8 százalékán nem találtak a kapuba, míg most ez 23 százalékán van így.
Cristiano Ronaldo gólöröme, még a Real Madrid mezében. (MTI/EPA/Juanjo Martin)

A Real Madrid a spanyol labdarúgó bajnokság legutóbbi fordulójában 1-0-ra kikapott a Leganes együttesétől, és mivel a Barcelona 5-0-ra nyert az Eibar ellen, így a hétvégi El Clasico előtt a katalánok átvették a vezetést a bajnokságban.

A spanyol AS megnézte, miként teljesítenek a madridiak Cristiano Ronaldo 2018-as távozása óta. A portugál klasszis 438 meccsen 450 gólt szerzett a madridiak színeiben. Távozása óta 93 találkozót játszottak, ezek közül 21 alkalommal nem sikerült gólt szereznie a Realnak, ami a meccsek 23 százalékát jelenti. Amíg Ronaldo a csapatot erősítette, mindössze 36 alkalommal nem találtak be, ami a meccsek 8 százaléka volt.

A La Liga történetében a Barcelona 6151 gólnál jár, míg a madridiak eggyel lemaradva, 6150-nél. Amikor Ronaldo elhagyta a csapatot, még 42 gól volt a madridiak előnye, de az azóta lejátszott 62 bajnokin ez elapadt.

A játékos hiányát jól mutatja a vezetőedző, Zinédine Zidane statisztikája, hiszen a francia szakember első regnálása idején – még Ronaldóval – 149 meccsből mindössze 9 alkalommal nem szereztek gólt, de amióta visszatért a klubhoz és már nincs a portugál, 47 találkozóból 11-szer nem találtak az ellenfél kapujába.

Jelenleg 6,8 lövésre van szüksége a csapatnak egy gólhoz, ami lassú javulást mutat, hiszen tavaly még 6,9 kellett hozzá. A portugál támadóval – az első szezonját kivéve – soha nem kellett még hat lövésig se várni a gólhoz.

A legszembetűnőbb a 2016/17-es szezont összehasonlítani a mostanival, akkor átlagban 2,8 gól szereztek meccsenként, míg idén csak 1.74 a gól/meccs átlag.

További tartalmak